divendres, de juliol 07, 2006

Jo tampoc t'espero


Aquest cap de setmana el Papa Benet XVI visitarà la ciutat de València pel Encuentro Mundial de la Família. S'ha muntat la platafomra Jo no t'espere, formada per societat civil i sectors del catolicisme que consideren que un congrés com aquest no és necessari. Aquí teniu el manifest, del qual jo hi estic completament d'acord.
Des de la Revolució Francesa de 1789 la societat ha lluitat per la separació entre Estat i Església. No pot ser que més de 200 anys després hi hagi un resurgiment de la voluntat de l'esglesia de voler influir en el poder públic. S'han vist manifestacions de bisbes i cardenals al carrer demanant l'assignatura de religió, quan no han sortit al carrer en contra de la guerra d'Irac o en contra de la fam al món. I ara ens demanen que resem per la unitat d'Espanya. I què té a veure això amb la moral cristiana?
El problema de la religió catòlica a occident és que està perdent la clientela i no saben com recuperar-la. I el pitjor de tot es que no se n'adonen que la societat ja no els fa cas i no vol que influeixin en les seves vides.
El govern de José Luís Rodríguez Zapatero ha impulsat un seguit de reformes socials importantíssimes per tal que tothom tingui els mateixos drets i les mateixes oportunitats. L'esglesia l'únic que fa es anar en contra del progrés i la felicitat de la societat. Ens vol tenir controlats per poder desenvolupar el seu poder com els roti. I quan hi ha un escàndol que afecta a la moralitat de l'esglesia, llavors a tapar-lo, no fos cas que es destapés la hipocresia de la jerarquia eclesiàstica.