dijous, d’agost 03, 2006

Festa Major de Sant Domènec i Fira del Càntir

Avui comença a Argentona la Festa Major de Sant Domènec, o Sant Domingo, com es coneix popularment. Fins diumenge podrem disfrutar dels dies més esperats per tots els argentonins i argentonines. Repicada de campanes, correfoc, concerts, balls, espectacles infantils, la Garrinada (la part jove de la festa), fira d'atraccions, fira d'artesania, gegants, focs, vida al carrer i per acabar-ho la 8ª repicatronada, la nostra particular masceltada muntada pels Diables d'Argentona.
Aquí podeu veure el programa previst.
Al Capgros.com hi ha una secció dedicada a la nostra festa major i la fira.

Fira del Càntir

La nostra festa major gira al voltant del càntir i de la benedicció de les aigües de la Font de Sant Domingo. Segons explica la llegenda, al segle XVII unes pestes fam assolar la població de tot Catalunya. LLavors va ser quan la població d'Argentona es va encomanar a Sant Domènec de Guzman, patró de les aigües, per tal de deslliurar-nos de les pestes.
Així doncs, cada 4 d'agost renovem el vot del poble i es beneeixen les aigües de la font. I si aquesta aigua és beguda amb un càntir nou, té propietats guaridores.
Des de 1951 un grup d'argentonins encapçalats per en Jaume Clavell va recuperar l'antic aplec de Sant Domènec i va fer possible tenir el Museu del Càntir, un dels pocs en la temàtica de l'aigua i els atuells per recollir-la i beura-la.

Us convido a passar per Argentona fins el pròxim diumenge per poder disfrutar tant de la festa major com de la fira del càntir, i així també podreu comprar el càntir d'aquest any provinent de Tajueco, Sòria.

Lloança a Sant Domingo!!

Visca Argentona!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs la veritat es que sembla que està molt bè la festa, si estic a l'aguait aquest any m'agradaria anar:)

Salutacions i felicitats pel blog!