dilluns, d’abril 02, 2007

La responsabilitat de governar

Ara que estem en precampanya electoral per les eleccions municipals, o si comptem que la dreta està de campanya permanent per no acceptar uns resultats adversos als seus interessos, és quan es veu qui és que posa per davant de la tot la responsabilitat que el càrrec li exigeix. Per un cop hem vist la desutiorització des de dins d'ERc mateix a un dirigent per haver fet perillar un cop més el govern de Catalunya. Veiem com la dreta espanyola utilitza un tema com el terrorisme per, sencillament, anar contra el govern de Zapatero, sense que li importi com en sortirà de malparada tota Espanya.
En l'àmbit local, veiem en molts pobles i ciutats plataformes sorgides per satisfer l'ànsia de poder d'alguns, que ho envolten d'una certa protesta ciutadana, alimentada per les mateixes persones que, oh casualitat, encapçalen tant les protestes com la formació política que els dona suport.
Els partits que opten a tenir la responsabilitat de governar, i els seus dirigents, tenen la obligació de no deixar-se emportar per aquesta espiral de proclames demagògiques i populistes. Qui dirigeix un partit, i aspira a dirigir un ajuntament, la Generalitat o el govern central, ha de tenir la suficientr serenor per trobar els arguments necesaris per convencer a la majoria que el seu és el millor projecte. Tot això s'ha de fer amb humilitat, demostrant que ho fas pensant en el bé comú de les persones, donant arguments de pes, sense tenir por de les crítiques, sense ofuscar-se en conceptes abstràctes, amb valentia i ganes de canviar les coses.
I per fer-ho, el que necessites és el millor equip, gent preparada i amb ganes, que comparteixin l'entusisme de qui dirigeix, qui ha treballat per aconseguir fer el millor projecte possible. I fer arribar a la ciutadania aquest entusiasme per les coses ben fetes, per la confiança en uns ideals i la confiança en que les persones que els representaran són els millors que ho poden fer.
És la plasmació d'aquesta responsabilitat de governar el que fa que la gent acabi confiant en unes persones concretes, que defensen uns ideals que se'ls creuen i que tindran al humilitat de saber rectificar si veuen que no ho fan bé o que lluitaran fins al final per defensar una injustícia. Si tu no t'ho creus, la gent encara s'ho creurà menys.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He anat a parar al teu bloc per curiositat. De debò creus que se li ha de rentar la cara a la política? Creus que això encara és possible ? Jo crec que no ... la política no té cara perquè camina d'esquena i marxa enrera. És una llàstima que amb la teva edat t'hagis deixat atrapar per l'aparell propagandístic del partit que sigui.

Un ciutadà en blanc.
Salut ... i reflexió.
http://pobleinsubmis.blogspot.com

Oriol Vaquer ha dit...

ciutadà en blanc,

jo crec que sí que es pot canviar la política, igual que crec que es pot canviar la societat. Almenys, hem de tenir aquest ideal per poder seguir avançant i tirant endevant.
La diferència entre el teu estil i el meu és que jo ho intento des de dins, i tu des de fora.

Ara faré un escrit per exposar més bé la meva forma de veure el món.

Salut i República