dijous, de juliol 27, 2006

Jo hi era

El dimecres de la setmana passada jo hi era quan el president Rodríguez Zapatero es va fotografiar amb una kufyia palestina. Tots els que estavem allà, joves socialistes de tot el món, vam aplaudir, igual que ho vam fer durant els parlaments quan condemnavem la violència al pròxim orient, condemnavem els atacs terroristes de Hezbol·là i condemnavem les atacs d'Israel contra un estat independent i sobirà.
Qui pot defensar la invasió d'un país amb tota la força del seu exercit, destrossant les infraestrucures i matant a població civil? Aquesta és la forma que ells tenen per lluitar contra el terrorisme?
No, aquesta no és la forma de lluitar contra el terrorisme. Així l'única cosa que aconsegueixen és matar els terroristes, però els motius de fons que porten a aquesta gent a lluitar no els eliminen. Pitjor encara, l'única cosa que fan és radicalitzar als pocs que queden vius, i l'espiral de violència continua i continua.
L'estat d'Israel no respecta les legalitat internacional. No tindrà el meu suport fins que no abandoni el Líban i lluiti contra el terrorisme tal i com manen les lleis internacionals tal i com manen les resolucions de les Nacions Unides. No em vingueu amb històries, això és feixisme. No té cap altre nom.

6 comentaris:

Víctor ha dit...

Doncs sí, feixisme. Els jueus sempre han estat criticant l'holocaust (i tanta raó que tenen! Maleit Hitler!!), però què estan fent ells ara?

Xavi Martín ha dit...

Que jo sapiga els jueus no fiquen a gent en camps de concentració. El que és vergonyós és que Blanco els acusi de tenir objectius civils quan això no és veritat.

Oriol Vaquer ha dit...

Xavi,
I què és sinó Gaza? Quina funció té un mur com el de Cisjordania que encercla les poblacions i no deixa desplaçar-se pel territori? Abans que tu naixesis ja hi va haver una invasió israeliana al Líban, comandada en aquell moment pel general Ariel Sharon. Busca internet Shabra i Shatila, dos camps de refugiats del Líban. Mira quina és la quantitat de mort que hi va haver. No va ser directament l'exercit d'Israel qui ho va fer, però si que van ser qui van obrir les portes per tal que entressin les milicies cristrianes. Això és el que fa Israel.
I fixat que en tot moment estic parlant de l'estat d'Israel. Jo no parlo de si són jueus o no. No m'importa ni la ètnia ni la religió. Són assassins i genocides.
Atacar un aeroport i destrosar-ne les pistes, bloquejar els ports, destrossar els ponts, destrossar les instal·lacions d'energia. Tot això són objectius civils, que afecten a la població civil inocent. Si el que es vol atacar és una milícia localitzada al sud del Líban, perquè s'ataca Beirut, que està a 100 kilometres de la frontera? torno a repetir per si un cas encara no ho has entès: perquè per lluitar contra una milícia terrorista s'ataca a un estat sobirà sense declarar la guerra?
Tot això forma part de l'esperit imperialista dels israelians, com a la guerra dels Sis dies o a la del Yom Kippur. Anar anexionant territoris colindants: Gaza, Cisjordania, el Sinaí, els alts del Golan...

Salut i República

Pedro ha dit...

Jo vull una foto de Zp amb taparabos, en homenatge a la tribu boiximana, s'han d'estrènyer llaços amb Àfrica.

Oriol Vaquer ha dit...

Pedro!!!
"taparabos" és un castellanisme!!! com has pogut!!!! ;)
Per estrenyer llaços amb Àfrica ja tenim la vicepresidenta. Recorda la foto aquella amb la xil·laba.

Salut i República

Anònim ha dit...

Mira hasta el final a ver si te encuentras:

http://www.psoe.es/ambito/saladeprensa/news/index.do?action=view&id=87175