dijous, de juliol 13, 2006

Vergonya

Vergonya de veure l'assassinat de civil inocents. Vergonya d'un mur que separa les famílies i els pobles dels seus camps de conreu. Vergonya de veure com un estat assassina i aterroritza població civil. Vergonya de veure un estat atacant les infraestructures d'un altre estat independent i sobirà. Vergonya de veure com la diplomàcia internacional no diu absolutament res, ni la ONU, ni la UE i per descomptat ja no dic res dels EEUU.
Israel és un estat imperialista, genocida i racista, que vol acabar amb els àrabs de Palestina. No té cap dret a atacar el Líban. No té cap dret a ocupar la franja de Gaza ni Cisjordania. No té cap dret diferent als altres països membres de la ONU. En cap moment es pot justificar l'assassinat de liders de les organitzacions terroristes en nom de la seguretat i la llibertat, perquè llavors l'estat d'Israel es converteix en terrorista igualment.
L'estat d'Israel s'ha de retirar fins les fronteres del 1948 quan es va fundar l'estat sionista. Ha d'abandonar els territoris ocupats en les guerres dels Sis dies, el Yom Kippur i altres conflictes amb els països veïns Egipte, Líban, Jordania, Síria. Aquests són els verdaders causants del conflicte al Pròxim Orient. Si algú s'ha de defensar són els palestins, que són qui estan ocupats i prohibits dels seus drets.
Ahir es conmemoraven 100 anys de la restitució de l'honor del capità Alfred Dreyfus, degradat només per ser jueu. Aquest antisemitisme va portar al plantejament del sionisme internacional la necessitat d'un estat jueu independent. Amb la Segona Guerra Mundial i el seu Holocaust als camps d'extermini nazis la societat internacional opta per fundar l'estat d'Israel. Però en cap cas la persecució que han patit els jueus justifica el que ells estan fent als àrabs de Palestina. Perquè vol dir és que ells s'acabaran convertint en nazis. Actualment no hi ha cap diferència entre el gueto de Varsòvia o Cracòvia amb la franja de Gaza. Avui l'estrella de David no la porten els oprimits, sinó els opressors. Però ja no representen David, ara són Goliat.

11 comentaris:

Xavi Martín ha dit...

En cap moment es pot justificar l'assassinat de liders de les organitzacions terroristes en nom de la seguretat i la llibertat, perquè llavors l'estat d'Israel es converteix en terrorista igualment.

I els GAL?

Oriol Vaquer ha dit...

Els GAL són una de les èpoques més fosques de la nostra jove democràcia.
Condemno igualment els actes d'aquest grup. I els seus responsables ja han estat jutjats i han complert amb la seva condemna davant la societat.
Els del PP sempre dieu que no voleu remoure el passat quan noslatres condemnem el règim franquista, i vosaltres no pareu de parla dels GAL. No treniu més arguments.

Salut i República

Xavi Martín ha dit...

Una cosa és un passat que en el seu origen enfrontava la societat espanyola, i l'altra cosa és un incompliment de la llei per assassinar a terroristes (i a no terroristes).

Joan Safont ha dit...

Molt tòpic tot plegat, no?
Expliques que has estat a la trobava de Juventuts Socialistes d'arreu del món, et recordo que el ministre de Defensa d'Israel (perquè s'ha de dir cada vegada Estat sionista, o coses per l'estil?) és socialista, com ho eren els fundadors de l'Estat l'any 1948. Ja gairebé ni Hamas s'atreveix a demanar el replegament a les fronteres del 48, quan, per exemple, els palestins, fen sempre allò del "tot o res" no van aprofitar per fundar el seu Estat al costat del novell Israel, en les zones que van conformar Transjordània, sota autoritat jordana, i Gaza sota autoritat egipcia.
Potser em diràs que sóc un sionista (extrany donat que no sóc jueu ni israelià), però penso que en aquesta zona de culpables ho són tots, i l'únic que s'han de buscar són solucions, i sentir compassió per la població civil de tot arreu, tant de Beirut com de Natzaret.
Visions tan reduccionistes com la que expresses no crec que siguin gaire amants d'una solució pacífica i duradora.

Xavi Martín ha dit...

Ficar-se del cantó dels terroristes no és positiu. Ara per ara el govern palestí és un govern terrorista i l'Estat d'Israel té dret a defensar-se. Això si la població civil no n'hauria de sortir perjudicada.

Joan Safont ha dit...

Bueno Xavi, aquí el PP utilitza en clau de política interna un conflicte internacional, decantant-se clarament cap a Israel, quan, a les hemeroteques em remeto, anteriorment el govern Aznar havia volgut ser el pacificador d'Orient Proper, fins i tot anant l'expresident a passar el Nadal amb Iàssir Arafat a Betlem (l'any 2000). També cal recordar que fins al 1985, amb govern de Felipe no s'establiren relacions entre l'Estat espanyol i Israel.
Ara aquest filoisraelianisme del PP em sembla sospitós, quan anteriorment s'estava per la "tradicional amistat hispano-àrabe".

Xavi Martín ha dit...

Més aviat parlaria d'antiterrorisme que no pas de filoisraelisme.

Mentre el PSOE es dedica a manifestar-se contra aquells que són atacats pel terrorisme, des del PP donem suport a aquells països que són atacats per terroristes.

Oriol Vaquer ha dit...

Nosaltres ens manisfestem contra la violència, tant la violència terrorista com la violència dels exèrcits.
Ens solidaritzem amb qualsevol victima arreu del món, i condemnem qualsevol acció violenta que acaba amb la mort de persones, provingui d'on provingui aquesta violència.
El que està fent Israel actualment també es pot considerar terrorisme. I per sobre de tot el que està fent és invadir un país sobirà i li està destrossant les infraestructures, una acció que pateix la població innocent. És una declaració de guerra, però clar, ja sabem que el PP en el tema de la guerra està molt familiaritzat.

Ni sionista ni antisemita. Jo estic en contra de la violència i a favor de la pau.

Salut i República

Anònim ha dit...

Si claro, por eso a Yugoslavia o a Afganistán el ejército de España va a hacer pajaritas de papel...

Oriol Vaquer ha dit...

Tant a Iugoslavia com a Afganistant l'exercit espanyol anava en missió de la OTAN com a cascos blaus.
És el multilateralisme, decisions preses per tots els països a la ONU. Res a veure amb el que fa Israel.

Salut i República

Xavi Martín ha dit...

Israel simplement s'està defensant d'un grup terrorista que com tants d'altres intenta acabar amb països reconeguts per la resta com és el cas d'Israel.