dimarts, de febrer 13, 2007

Al final només ens queda la justicia terrenal

Últimament s'està parlant molt, potser massa, de la justicia a Espanya, de la seva politització i falta d'imparcialitat. Casos com els de l'etarra De Juana Chaos, el Tribunal Constitucional o el nou ministre de Justicia no ajuden al que hauria de ser el tercer poder de l'estat de dret democràtic.
Per sort, les darreres actuacions sembla que porten un punt d'esperança. Al final s'ha rebaixat la pena a De Juana a tres anys, el que correspon a un delicte pel qual se'l jutge. La justicia a aquest país ja sabem que no és un exemple a seguir. Així, quan tenim un assassí de 25 persones, condemnat a 3.000 anys de presó i que surt al cap de 18 és normal que hi hagi una alarma social, sobretot quan veiem que la finalitat de la pena, la rehabilitació i reincerció a la societat, no s'ha acomplert. Però el que no podem fer és inventar-nos una sentència per tal d'esmenar errors del codi penal de llavors. Ara hem vist que els magistrats del Tribunal Suprem, bo i sent de majoria conservadora, han apostat per una rebixa de pena, sobretot perque l'altre era massa desorbitada. si seguim així, a veure si la justicia torna a posar-se la vena als ulls i que hi hagi justicia per a tothom, sigui qui sigui, i que torni una mica de racionalitat i tranquilitat a la justicia, que és el que més necessita.

1 comentari:

Joana ha dit...

D'acord amb tu, del tot.
No poden deixar anar un assasí, pensa que no ha fet ni un any per mort!, i llavos petrendre casi la mateixa condemna per un escit, la justícia NO funciona i la divina.... més val que ho deixem!.
Petonet Oriol.