diumenge, de juliol 22, 2007

Tots els espanyols som iguals?

Aquest cap de setmana he participat en l'Escola de formació, debat i reflexió Guillermo Vidaña de la Joventut Socialista de Catalunya. Estan allà me n'he assabentat del segrest de la portada de la revista El Jueves per "irreverències" a la Corona. Toni Albà diu, en el seu personatge del Rei, que : "la Corona es un objeto inanimado". Per tant no se li pot ser irreverent.


És vergonyós que en aquest país, encara avui, havent celebrat els 30 anys de les primeres eleccions, encara tinguem un estament com la monarquía que està per sobre de tot, per sobre del bé i del mal. Una monarquía imposada per la dictadura, condició sine qua non per fer el pas a la democràcia amb la, massa cops sobrevalorada, transició.
No pot ser que en ple segle XXI hi hagi una família que tingui més drets que cap de la resta dels espanyols i espanyoles. Permetent que els que som el poble, els que treballem cada dia, els que ens guanyem la vida a través de la suor de nostre front, els paguem els seus capritxos amb els nostres impostos, quan es podrien desrinar a intentar solventar moltes de les mancances que encara tenim en el nostre estat del benestar. I quan ells ho decideixen, permeten que entri una persona nova a la seva família, una persona del poble. Quan els interesa, només ells, i només els homes, tenen dret a optar a ser Cap d'Estat. Però quan els interesa, es casen amb gent del poble, i apliquen el seu dret a pernada, per acostar-se més a la gent normal. Doncs que treballin!!!!
No pot ser que no sapiguem ni que fan, ni a què es dediquen, ni com gasten els diners. I que a sobre, si se'n fa mofa, com se'n fa mofa de qualsevol persona pública, intervingui tota la maquinària de l'Estat per tapar-se les vergonyes. I el que és encara pitjor, és que aquest Estat estigui avui en dia dirigit per socialistes, els quals haurien de tenir els valors republicans com a capdavanters, la igualtat total entre persones, sigui qui sigui.
Se n'ha parlat molt del tema. Jo sencillament volia contribuir penjant la portada censurada per tal que tothom tingui el dret a riure's dels seus dirigents. Només faltaria.

Salut i República