dissabte, d’agost 04, 2007

"Dios, Patria, Rey" mai més

La direcció federal del PSOE ha decidit no pactar amb NafarroaBai per aconseguir un canvi de govern a Navarra, i així poder treure del poder a UPN, la marca blanca del PP.
Considero que ha estat un gran error prendre aquesta decisió, només per pur electoralisme i per por a la campanya que en faria en contra la brunete mediàtica de Jiménez Losantos i Pedro J. Ramírez. No pot ser que sigui la oposició qui estigui marcant el debat polític espanyol, un debat que està centrat única i exclusivament amb el terrorisme i la territorialitat d'Espanya. Un discurs que només va a remoure les vísceres de la gent, apel·lant a sentiments irracionals de la gent.
Ja és prou difícil ser socialista a Navarra, sota el perill sempre de ser víctima del terrorisme d'ETA i el seu entorn, com que ara a sobre haguem d'escoltar que se'ns titlla de nacionalistes i connivència amb els terroristes. No pot ser. Navarra necessita un canvi de govern, necessita alliberar-se dels carlistes tradicionalistes defensors del "Dios, Patria, Rey", dels requetés que van anar voluntaris a l'exercit de Franco. I l gent de Navarra va votar per aquest canvi. Un canvi que considera que la fi de la violència ha de ser dialogat i consensuat, no imposat per la força policial i judicial. Ara per una decisió presa en un despatx de Madrid no es pot tirar a terra tot aquest esforç.
El PSOE ha de centrar el seu discurs en les polítiques socials. Ja es va veure en l'anterior Debat de l'Estat de la Nació que el discurs del PP és tant pobre que de seguida s'encalla i no té una resposta de la ciutadania. Hem de continuar per aquell camí, i no deixar-nos governar per la por d'una oposició que no pot marcar-nos el ritme de la vida.

4 comentaris:

Joana ha dit...

D'acord amb tú, 100%.
Ni entenc ni respecto aquesta decisió. Sempre serà així?, sempre haurem de demanar permís?...
En fí... hem d'insistir amb el grup parlamentari Català, cada vegada ho tinc més clar!.
Un petó.

Unknown ha dit...

Es lo de siempre, si el PSC no tuviese la situación privilegiada de relación con el PSOE, tampoco nos hubieran dejado volver a pactar con ERC... me solidarizado con los compañeros de Navarra... No me gusta lo que ha hecho la Ejecutiva Federal.

JORdina ha dit...

Tota la raó Oriol!

Una abraçada des de les comarques de lleida

Rubén Carroza ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo contigo, pero solo hace falta ver los resultados que han tenido en Madrid asin les va todo.

Un Saludo y Bones Vacances