dilluns, de setembre 03, 2007

La SGJ continua amb el seu sectarisme

JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA

3 DE SETEMBRE DE 2007

COMUNICAT DE PREMSA

LA SECRETARIA GENERAL DE JOVENTUT DESTINA NOMÉS 0,23€ A 185.000 JOVES DE MUNICIPIS PROPERS A BARCELONA.

Després de fer-se pública la resolució de concessions de projectes per a joves per als Ajuntaments, mancomunitats de municipis, consorcis d’ens locals i altres entitats municipals descentralitzades, la Joventut Socialista de Catalunya vol denunciar el maltractament per part de la Secretaria General de Joventut del Govern de Catalunya envers les subvencions atorgades a alguns ajuntaments de l’àrea metropolitana.

La Secretaria General de Joventut entén amb la seva resolució que els joves de l’Hospitalet del Llobregat, la segona ciutat de Catalunya, tenen bastant amb 13.100€ per a activitats, quantitat exactament igual a la que destina a la tercera ciutat de Catalunya, Badalona. O que els més de 35.000 joves de Santa Coloma de Gramenet tenen suficient amb 3.500€.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya pensem que la Secretaria General no fa un repartiment equitatiu de les necessitats de la població, que obliga als Ajuntaments a fer esforços fiscals molt importants per tal de portar a terme les seves polítiques de joventut. Així, Badalona, Santa Coloma, L’Hospitalet, Sant Adrià, Montcada, reben un total d’uns 42.700€ per a activitats juvenils, una quantitat similar a la que reben els municipis de Roda de Ter i Palau Solità i Plegamans (41.450€), amb una població notablement inferior a la dels municipis metropolitans.

Les ciutats de Badalona, Santa Coloma, Hospitalet, Sant Adrià i Montcada apleguen prop de 185.000 joves. Amb les subvencions rebudes per part de la Secretaria, cada jove d’aquests poblacions rebria 0,23 cèntims d’euro per a polítiques juvenils, i de manera desigual, ja que depèn de la població on visquin.

La Joventut Socialista de Catalunya demana al govern que es cregui veritablement les polítiques de joventut, que destini recursos econòmics suficients als ajuntaments tenint en compte, entre d’altres conceptes, el número de joves que hi viuen en les ciutats. Demanem al Secretari General de Joventut, el senyor Eugeni Villalbí (ERC) que reflexioni sobre si aquesta és l’aposta que vol fer per millorar la qualitat de vida dels joves catalans. Des de la JSC tornem a demanar-li que signi el conveni que té sobre la taula per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer mitjançant les Borses Joves d’Habitatge, i que no signa per motius purament de partidisme polític.

Per acabar, la JSC demana que la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, la senyora Carme Capdevila, en pregui en serio les polítiques juvenils a Catalunya, ja que encara no hem vist ni cap declaració ni cap proposta en aquest sentit.


Executiva Nacional
Raül Moreno,
Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya