divendres, de setembre 21, 2007

Democràcia?, participativa?

El pròxim dilluns es compleixen 100 dies de que Tots per Argentona va accedir al govern de l'ajuntament d'Argentona. Així doncs, ja podem treure les primeres conclusions del seu mandat.
La conclusió més clara és que en cap moment tenien un programa clar ni sabien què volien fer dins l'ajuntament, i que han estat incomplint les promeses que havien fet. Amb el discurs del diàleg i una altra forma de fer política, després de més de 6 anys d'oposició i de crear un pseudoclima de crispació, van aconseguir desgastar el govern progressista fins fer que la gent hi perdés tota la confiança i posant-hi en contra molta altra gent que fins llavors eren bastant neutral.
Ara hem vist que allò que deien que la política havia de ser més altruista només serveix per pujar-se el sou. Deien que no volien trinxar el territori, però suspenen el POUM perquè sí i després no actuen contundentment contra les il·legalitats urbanístiques. Deien que feien una aposta molt forta a favor del barri de Sant Miquel del Cros i no saben pràcticament ni que s'havia demanat la Llei de barris. Deien que volien Can Doro com espai públic, declaren la mina com a Bé Cultural d'Interès Local, però encara no saben què hi volen fer ni què hi podran fer, ja que l'afectació també és per l'equip de govern.
Però la gota que fa vesar el got és la concepció sui generis que tenen de la democràcia participativa que tant defensaven. Anuncien a bombo i plateret que els argentonins i argentonines podrem decidir amb una consulta popular on posar la nova escola. De moment ja portem tres reunions eternes del consell d'urbanisme, on cada cop bé menys gent, i pitjor, poquíssims pares i mares que ha de portar les criatures a l'escola. I d'aquí 15 dies farem una votació que ni ells sabien com fer-la, i que sort que estàvem per allà per defensar una miqueta la democràcia i unes regles del jocs ben definides. I per acabar-ho d'adobar, com a resposta a una pregunta del Grup Municipal Socialista a l'últim ple municipal, l'alcalde Pep Masó fa unes declaracions a Radio Argentona, el passat dijous, diu que només faran consultes populars quan el govern no tingui clar un tema, però que amb altres que ells tinguin una idea definida, el govern farà el que cregui convenient. Ves per on, el que va fer l'anterior equip de govern amb Can Doro i que TxA tant va criticar.
Crec que el nivell d'hipocresia i de cinisme és tal que espero que la gent se n'adoni ràpidament de a qui ha votat.

8 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Vaya, felicidades. Veo que denuncias desfachateces de los políticos. Sobre participación ciudadana, os invito a echar un vistazo y comprobareis, en que ha consistido en mataró por parte del Tripartito. Una verguenza y un insulto. Manipulaciones, mentiras, falsificaciones, etc. Está todo en esta opinión. Y todo se lo debemos a la regidora que era la presidenta del Plan integral de Cerdanyola. Quiteria Guirao de ICV. Os recomiendo que leáis las opiniones que hemos dejado sobre ella.

http://cabezonespuntocom.blogspot.com/2007/06/
nou-tripartit-realitzarem-nous-esforos.html

En definitiva, nos tienen meses para aprobar un proyecto, y cuando no estamos con el (con argumentaciones), manipulan todo, para que el proyecto salga adelante. Un insulto a la democracia en toda regla.

Eso si, nosotros denunciamos en nuestro Blog, actuaciones, etc del Psc. ICV, ERC. PP. CUP... (soy ex-votantes de ICV). De todos los políticos sean del color que sean.

Si esto que denuncias en tu blog, lo hace el PSC, ¿lo denunciarías aquí?. Yo creo que no. Aparte de este comentario, felicidades, tu Blog es de una calidad suprema.

Anònim ha dit...

Es lo que tiene la democracia. A veces se vota a favor de alguien, pero últimamente votamos contra alguien, dándose la circunstancia de que ninguno se lo merece. Y no espabilais...

Anònim ha dit...

Hola Oriol.Veig que et vas quedar tant perplexe com jo al sentit a l'estimat Pep a la radio.Suposo que a tots per Argentona es el nivell que hi ha.
Be gracies per el teu comentari al teu blog i bona feina.
Agraida Bufó d'Argentona

Anònim ha dit...

Renoi Oriol, tú sí que ets llest!
No perds cap passada i tot et quadra, eh?
Segueix així reiet. De veritat que no entenc com encara no t'ha llogat d'assessor la Chacón.

Oriol Vaquer ha dit...

Fan mal les veritats, eh?
Per més que intentis deslegitimar-me per la meva edat, jo fa molts anys que em moc en la política municipal, "reiet".
Ah, si no t'agrada i creus que m'equivoco, digue-ho. I no t'amaguis en l'anonimat, que és de covards.

Salut i República

Anònim ha dit...

L'ajuntament d'Argentona ha suspès el POUM (Partit Obrer d'Unifiació Marxista)?

Sobre les declaracions d'en Pep Masó que només es faran referendums sobre els temes que el govern no tingui clar, si us heu llegit el programa electoral de TxA i el pacte de govern entre TxA i CiU veureu que hi posa que s'elaborarà el reglament per a la consulta popular vinculant.
En cas que el reglament inclogui la possibilitat de que els argentonins, recollint cert nombre de firmes, puguin forçar l'ajuntament a convocar un referendum sobre el tema que els signants vulguin, es podran celebrar referendums sobre el que vulgui la gent, i no només sobre el que vulgui l'ajuntament (per exemple es podrà forçar l'ajuntament a convocar referendums sobre el sous dels politics municipals, sobre les seves incompatibilitats laborals, sobre la xarxa de TDT, sobre el mercat, sobre un supermercat, sobre la nova biblioteca, sobre la peatonalització del carrer gran, sobre la tala d'arbres, sobre la cobertura de la piscina etc etc etc. sempre que es reculli el nombre de signatures que s'estipuli, encara que l'ajuntament no vulgui convocar-lo.
En definitiva, les decisions importants i que interessin a la gent deixaran de pendre-les els politics per passar a pendre-les el poble.
Per tal que finalment el reglament sobre la consulta popular vinculant inclogui el referendum d'iniciativa ciutdana seria desitjable que el màxim nombre de gent assisteixi al consell de participació ciutadana que segurament aviat es convocarà i on presumiblement s'elaborarà el reglament de les consultes populars vinculants.
Tot el referent a la durada del periode d'informació pública abans del referendum, al lloc on s'han de fer les votacions, la informació als vilatans etc etc també haurà d'estipular-se al reglament de la consulta popular vinculant, així que tothom que hi tingui alguna cosa a dir que assisteixi al consell de participació ciutadana per tal de treballar-ho entre tots i així finalment poder tenir un poble on els politics se sotmetin a la voluntat popular i no pas un poble sotmès a la voluntat dels politics.

Per cert, tots els que no voleu boicotejar el referendum de diumenge tingueu en compte que les opcions no s'han de puntuar de l'1 al 4, sinó ordenar de l'1 al 4 (o sigui no es pot votar 4-3,8- 2,5-2,5, sinó 4-3-2-1 o 4-3 o 4), si molta gent s'equivoca es distorsionaran els resultats.

Anònim ha dit...

ei vaquer, també estas en contra del referendum de l'ibarretxe?

Anònim ha dit...

Oriol, Que hi fa la Boba tot el dia aprop, molt aprop de les àrees d'emergència de la brossa d'argentona, amb uns guants de làtex i una llibreteta?
Que pot ser te el síndrome de diògenes?
Que pot ser, com que ha de pagar al tècnic de xarxes, no te prous quartos per passar el mes?

Tu que n'opines?