dilluns, de juny 16, 2008

Un any perdut

L'altre dia vam coneixer la noticia que la Generalitat ha rebutjat la proposta de l'actual equip de govern d'Argentona d'ubicar una escola municipal al Turó de Sant Sebastià. No s'accepta destrossar un pulmó del poble per canviar-ho per zones que ja son verdes.
Això demostra la poca rigorositat amb la qual el regidor d'Urbanisme, l'egòlatra Xavier Collet, va voler imposar, o persuadir de la millor manera possible, que el que havia pensat l'anterior equip de govern era dolent i que ell ens portaria la redempció a través de la consulta popular. La única cosa que volia era un cop d'efecte cap als seus seguidors, cap a qui l'havia empès al capdavant de la Plataforma en Defensa del Centre Històric i també com a número 2 de la candidatura de Tots per Argentona.
Es va obsessionar amb fer una consulta popular fos com fos, i afectés a qui afectés. La primera opció que va tenir la va aprofitar. Ja vaig denunciar la inutilitat d'aquella pantomima. Ara la Generalitat ens dona la raó quan argumenta moltes de les objeccions que es van anar plantejant en les reunions preparatòries per escollir la millor ubicació de l'escola. Però clar, com que llavors ho deia jo, que era un memebre d'un partit de l'oposició, es pensava que només hi anava per tocar la pera i rebentar les idees dels altres (cree el ladrón que todos son de su condicion). Ara els tècnics d'urbanisme de la Generalitat ens han donat la raó amb els mateixos motius pels quals consideraven que aquella no era una bona ubicació. Però el pitjor de tot és que el regidor encara treu pit, i desafia la Generalitat, sense entendre, sense capacitat per entendre degut a la seva ofuscació, que la decisió última en matèria d'urbanisme no la té el municipi, sinó el Departament de Política Territorial. I responent a la oposició que abans érem equip de govern, quan li recriminem la forma d'actuar, pràcticament com un nen petit dient allò de "i tu més".
Així, doncs, en el tema de la ubicació de la nova escola ha estat un any perdut per la obstinació d'una sola persona. Pobra Argentona.

(La fotografia la vaig editar jo a partir d'una foto aèria d'Argentona, que em sembla que estava en l'informe tècnic que tenia l'ajuntament per estudiar la ubicació, posant-li la fletxa per indicar la localització exacte del bosquet del Turó de Sant Sebastià. Es veu que Radio Argentona no tenen més imaginació)

1 comentari:

Moisès Rial Medina ha dit...

No a la directiva Europea de les 65 hores setmanals aprovada amb l´abstenció del liberal Celestino Corbacho: http://www.facebook.com/group.php?gid=16482433733

Volem partits Catalunya - Espanya oficials!:
http://www.facebook.com/group.php?gid=17672766767