dilluns, de desembre 05, 2005

Se'ls veu el PPlumero! | El mestre Miquel Iceta

Volia fer un article per denunciar la hipocresía del PP amb la Constitució. Sí, aquella que van votar en contra, i ara s'omplen la boca de grans garants de la democràcia, la llibertat i tantes altres coses.
Doncs mentre buscava informació per tal que no se'm pugui dir que sóc un manipulador i que enganyo i tergiverso la realitat (Cree el ladrón que todos son de su condición), he vist un article a la pàgina del mestre Miquel Iceta amb el títol que he posat al meu article. Jo ja ho he dit algun cop, si hi ha algú més sabi que tu dona-li la paraula. I això és el que faig amb aquest article. Llegiu-lo, amb tots els seus enllaços, i llavors és quan podreu dir que el PP són una colla de fariseus, que només saben que mentir i intoxicar la gent afirmant coses que ells mateixos ni tan sols es creuen. No estan en contra de la Constitució el 1978, ni contra la proposta d'Estatut, ni tan sols contra Catalunya (a vegades sí contra els catalans). No, tot això no són més que les excuses per no perdre la quota de poder que tenen. Sencillament estan contra la democràcia, contra la llibertat del poble a decidir. Estarien més còmodes amb el sistema pactista de principis de segle XX, on actuaven els cacics. Això ja ho hem vist a Galícia i al País Valencià.

També he trobat un article de José María Aznar escrit el 23 de febrer 1979 on, molt content amb la Constitució no estava. Un petit aperitiu per anar fent boca:
Tal como está redactada la Constitución, los españoles no sabemos si nuestra economía va a ser de libre mercado o, por el contrario, va a deslizarse por peligrosas pendientes estatificadoras y socializantes, si vamos a poder escoger libremente la enseñanza que queremos dar a nuestros hijos o nos encaminamos hacia la escuela única, si el derecho a la vida va a ser eficazmente protegido, sí el desarrollo de las autonomías va a realizarse con criterios de unidad y solidaridad o prevalecerán las tendencias gravemente disolventes agazapadas en el término nacionalidades, y así un sinfín de transcendentales temas, cuyo desarrollo dependerá del equilibrio de fuerzas políticas que surja el próximo día primero de marzo.


A la pàgina d'en Miquel hi ha una llista de blogs socialistes, molts dels quals jo també tinc enllaçats perquè són amics meus, sobretot els joves i la majoria dels no tant joves. Que no pari la reblogució socialista!

3 comentaris:

Xavi Martín ha dit...

Estar a favor de la Constitució és estar a favor de la igualtat dels ciutadans siguin d'on siguin (perquè sí, els ciutadans de Múrcia son iguals als ciutadans de Catalunya). Potser falta una altra generació per entendre que volem viure en democràcia i que el nostre punt de partida és 1978.

Les reticències d'Aznar a la Constitució eren dubtes que s'han anat esvaïnt al llarg dels anys.

Oriol Vaquer ha dit...

Clar que som iguals els ciutadans de Murcia i de Catalunya, per això també reclamo que en facin l'ús racional i que paguin l'aigua al preu que la paguem nosaltres, perquè voler fer horta i camps de golf a zones semidesèrtiques no és massa sostenible.
Per cert, la sostenibilitat també és pensar en les persones i en les generacions futures o noves generacions ;). A veure quan en parleu també vosaltres.

Salut i República

Joan Safont ha dit...

No et preocupis, potser d'aquí a 25 anys, quan estiguem pensant si l'Estatut (el que l'any vinent aprovarem) és encara bo o si es pot millorar, el PP farà actes de defensa i homenatge. Donde dige digo, digo Diego.
Per cert, tot i que sóc militant d'ambdues formacios, la meva activitat política la desenvolupo a ERC. No obstant gràcies per incloure'm als teus links.
Amb la millor voluntat de debat