dimecres, de març 22, 2006

Prozesu demokratiko bat

Ara sí! Ja hi som! ETA ha declarat un alto al foc permanent per, tal com han dit ells, impulsar un procés democràtic.


Estem a les portes d'una de les etapes més importants en la història d'Espanya. Després de l'aprovació a la Comissió Constitucional del Congrés de l'Estatut de Catalunya, la declaració (en català i euskar) de la banda terrorista ETA permet afrontar el futur amb més optimisme, ja que s'acaba amb l'opresió d'una part de la societat basca, l'amenaçada pel terrorisme, i i s'evita que el debat territorial i d'estructuració de l'estat no estigui pervertit per elements que no aporten res de bo sinó que a més desestabilitzen.
El camí que ens queda és molt llarg. Ara cal que l'esquerra abertzale condemni la lluita armada com a via per aconseguir fins polítics, i aposti decididament per la via democràtica. Ja tenim l'exemple d'altres processos de pau com el d'Irlanda per saber que no serà fàcil, i que hauran de passar anys fins que es pugui veure un milora del conflicte.
Des d'aquí vul donar tot el meu suport als governs espanyol i basc, així com també al conjunt de partits polítics per tal de caminar junts cap pel camí de la pau. Ara, junts podrem.

BAKEA