divendres, d’abril 21, 2006

De qui és la culpa de l'agressió a XN: del provocat o del provocador?

Aquesta setmana s'ha conegut a Argentona una notícia que tothom esperava que passes d'un moment a l'altre: li han fet una cara nova a en Xevi Nieto.
No per esperada ha deixat de sorpendre'm. I sobretot quan he sabut qui ha estat l'agressor. I tinc un sentiment contradictori. Per un costat, condemno qualsevol acte violent. I per l'altre costat, pensant amb en Xevi Nieto em ve al cap un refrany popular: qui sembra vents recull tempestes.
Perquè de qui és la culpa l'agressió: del provocat o del provocador? En Xevi Nieto és un provocador nat, una persona que, sobretot des de fa un parell d'anys, ha tingut una actitut totalment beligerant amb qui no compartís la seva visió de la política municipal, però sempre verbalment. Ha fet mofa, ha menyspreat, insultat, calumniat, difamat, injuriat a tothom que ell ha cregut que eren els seus enemics. No ha parat de repetir que hi havia crispació i que el poble estava dividit. Però qui ha crispat i dividit ha estat ell amb la seva actitut. I per sort fins ara, les persones que defensem democraticament i pacíficament un projecte polític i una forma de fer política municipal, i fins i tot gent que estava en contra d'aquest projecte polític però que no volien estar al costat d'una pelleringa com aquella, hem pogut aguantar els improperis i els lladrucs amb fortalesa moral, sense caure en les seves provocacions. Però ja se sap que la carn és feble, i la paciència té un límit. I aquesta setmana una persona ha petat. I el que em sap més greu és que en Xevi Nieto ha guanyat. La culpa de l'agressió és tota seva, ell ha estat buscant-la a crits des de fa molt temps, anar provocant a tothom que es creuava al seu davant. Però qui tindrà el paper de dolent serà l'agressor, que no és ningú més que el provocat, l'insultat, el difamat. Perquè tots aquests insults, difamacions, injuries, poden cobrar caire de realitat per culpa de l'agressió. Tot allò que s'inventava, ara ho podrà justificar amb aquest acte. Quina ràbia.
L'agressor d'en Xevi Nieto té tot el meu suport moral, tot i que haig de condemnar el seu acte, perquè sé que ho ha fet per una bona causa, la causa de la bona educació, les bones formes de fer política, la causa de la democràcia i la llibertat. Perquè no es pot permetre que personatges com en Xevi Nieto campin tant tranquil pel carrer defensant uns ideals que contradiu en cada acció que fa i en cada cosa que diu.

Visca Argentona!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui collons és aquest tal Nieto?No tothom està al cas de les politiqueries locals.

Així que ets violent?Refunda terra lliure nano.

Oriol Vaquer ha dit...

L'article aquest és en clau exclusivament argentonina, si vols posa-l'hi també maresmenca, per qui conegui la situació local. Lògicament, si no ho coneixes, aquest article no té interès per tu. Que no puc fer articles del meu poble i per a la gent del meu poble?

I no sé què has llegit exactament, perquè el comentari que fas que sóc violent no veig d'on el treus. Dic en dues ocasions que condemno les accions violentes. I a més crec que molt clar.

Salut i República

Anònim ha dit...

No pots dir-me qui és en Xavi Nieto?
Et fa mandra o t'ho han prohibit?

Oriol Vaquer ha dit...

En Xevi Nieto és antropòleg i militant de PSUCviu, que a Argentona estan a l'ajuntament com a Esquerra Unitària. També és seguidor de l'Espanyol.
Tens prou informació?

Anònim ha dit...

Què ha passat?
És greu?

Certament és un provocador, però no veig massa la punta que tingui sentit agredir a algú pel que diu o el que fa. Per molt que, com és el cas, qui és el receptor de l'agressió sigui un agressor verbal sistemàtic.

Anònim ha dit...

Això també serveix pel Pp a Euskadi?