dimarts, d’abril 04, 2006

A treballar, a treballar i a treballar!

A partir del passat diumenge a les 7 de la tarda ha començat una nova etapa de la meva vida. El XIIè Congrés Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya m'ha elegit com a Secretari d'Habitatge i de Medi Ambient. És un gran honor per mi formar part de la Comissió Executiva Nacional, i sobretot en una secretaria tant important pels joves, ja que el tema de l'habitatge és un dels principals problemes de la joventut actual, i el medi ambient, a part que m'agrada molt, tal com vaig posar a la ponència política del congrés, si volem un món milllor demà, hem de començar a contruír-lo avui.
Jo m'ho he passat molt bé en aquest congrés, que era el primer que assistia, malgrat ser molt extrany. M'ho he passat bé quan ens hem passat tantes hores a la ponència política discutint de política i dels objectius que ens volem marcar per els pròxims, com a mínim, tres anys. Per mi ja va començar quan des de la federació del Maresme vam fer l'stage per preparar les esmenes. És llavors quan veus la valua de la gent, veus amb qui comparteixes ideals i amb qui tens discrepàncies. Unes discrepàncies que venen per motius idològics, i no per motius personals. I el que deia tothom, aquest tipus de debat s'han de fer més sovint. És molt bonic veure que gent que una estona abans estaves discutint per temes suplerflus, que semblaven massa dogmatics, després et posaves d'acord per votar una esmena. Aquí és on rau la força del socialisme, en les idees de la llibertat, la igualtat i la justicia social, i no en foteses que semblen pròpies de la Tercera Internacional.
Abans d'entrar a valorar el congrés, vull expressar el és sentit homenatge a l'executiva anterior, no només perque considero que han fet una feina encomiable, sinó perquè a més són amics meus. I especialment ho vull dedicar a en Víctor Francos i en Paco Aranda. Dues bellísimes persones i millors amics. He après moltíssim amb vosaltres.
També vull fer una menció especial pel meu Primer Secretari de federació, en Carlos Fernández, Charli. Perquè ha estat ell qui m'ha proposat per entrar a la CEN. Moltíssimes gràcies per confiar en mi, i espero fer-ho millor del que esperes, perquè et mereixes que el Maresme tingui el llistó com més amunt possible.
I també vull donar les gràcies a tota la delegació del Maresme, que hem treballat molt i s'ha demostrat que tenim moltes coses a dir que i sabem treballar. ESE MARESME OOEE...!
Crec que aquest congrés ha estat el del consens. Hi ha crítiques a la magnitud de les secretaries. La meva crítica no ve pel volum sinó per la falta de dones. El Maresme aportem paritat, però el conjunt de l'executiva només el 35% són dones. Per altra banda, jo crec que l'avantatge que té és que les diverses secretaries polítiques tenen un tema molt concret per desenvolupar, i això serveix per treballar els temes molt a fons. També cal dir que si ara tota l'organització està unida i dona suport a l'executiva nacional, vol dir que cada acte estarà ple a rebentar. Ara no permetré un mala cara. Si com diu tothom, s'estima la JSC, vull veure cada un dels i les militans a cada acte. Vull que demostrem a la societat que som la organització política juvenil més gran de Catalunya, que temin solucions per la joventut catalana, espanyola, europea i per la joventut de tot el món.
De l'executiva conec cap a la meitat de les persones, però estic especialment content per tenir com a companya la meva amiga Sara González, que a més té un dels càrrecs més importants d'aquesta executiva, la dona amb més poder de la CEN.
Si voleu tenir més visions de com ha anat aquest congrés hi ha articles d'en Víctor, en Javi, en Guti, l'altre Víctor, l'Àlex, en Paco, l'Albert, en Miquel, en Mario, en David, en Ruben i la Cristina.
Per acabar, felicitats a en Raül Moreno per ser escollit com a Primer Secretari, estic a les teves ordres pel que fagi falta, i vull acabar aquest article amb una frase que em fet cèlebre dins al Maresme i que vull dedicar a tots els companys i companyes de la CEN i a tota la militància perque ho tinguin molt present:
A TREBALLAR, A TREBALLAR I A TREBALLAR!

Salut i República

6 comentaris:

Paco Aranda ha dit...

Gràcies amic Oriol, per les teves paraules i pel teu record. Per la meva part, la meva més sincera felicitació, i en especial, el meu reconeixement a la teva tasca tots aquests anys a la teva federació. Estic absolutament convençut que faràs una tasca encomiable, com l'has fet fins ara en altres àmbits. T'he reconèixer, com suposo ja saps, la meva admiració personal per la teva capacitat d'anàlisi, i la teva forma de ser. Encara que ja li he dit a altres, pots comptar amb la meva absoluta i leal colaboració, tant a la CEN entrant, com a la teva persona, restant a la teva disposició, com a militant de la JSC per allò que necessitis. A més a més, vull fer també esment de la gran tasca de la teva federació (i destaco evidentment a en charli) els darrers anys, i en especial la seva complicitat amb la CEN sortint, permetent-me establir uns grans llaços personals amb tota la gent que hi treballeu. Una gent de la que tú, i la meva querídissima amiga Sara sou uns clars exponents. Que tingueu una bona feina i un mandat profitós. Us ho dic ben sincerament.
Paco Aranda. L'Hospitalet.

Eu ha dit...

Per la meva part, també et desitjo la millor feina en aquest mandat i em poso a la teva disposició pel què necessitis. Pots comptar amb tots els membres de la CEN sortint per tirar endavant aquest projecte col·lectiu.

Salut i República!

Cristina Ares ha dit...

MOLTES FELICITATS I BONA FEINA!
JA SAPS, QUALSEVOL COSA QUE NECESSITEU, ENCARA QUE JA NO SIGUI L'ADMINISTRATIVA, EM PODEU TRUCAR.

albert ha dit...

Felicitats, nano. No tens res més que allò que et mereixes. Amb la teva capacitat de treball i el teu anhel per millorar la realitat segur que faras molta feia.

Ramon Bassas ha dit...

Felicitats a tu i la Sara, no oblideu mai que els joves de Catalunya, i els socialistes, tenen moltes esprances posades en la vostra feina.
I gràcies a Paco, Víctor, Eulàlia i tota l'Executiva sortint amb qui m'he entès tan bé.

tullidos ha dit...

Felicitats a tu també company Oriol, espero i desitjo que tots plegats fem una bona feina i per fi aquesta organització es mereixi el respecte i el lloc que es mereix.
Com tu bé dius: A TREBALLAR!