dimarts, d’octubre 17, 2006

Un dels nostres

Ja ha començat la campanya electoral. Aquesta sembla que serà una campanya de baix valor ideològic. Ja hem vist que CiU l'única cosa que sap fer és un DVD criticant els altres, o utilitza els seu mitjans afins i personatges esperpèntics per intentar ridiculitzar el candidat socialista. En cap moment han presentat un programa electoral complert, que parli de quin model de Catalunya volen. Això sí, fer el xou i la pantomima d'anar al notari a firmar les seves propostes: amb això l'única cosa que demostra és que ni ell mateix es creu el que està dient.
Tot això em fa arribar a la convicció cada cop més ferma que Pepe Montilla és un dels nostres, és una persona normal del carrer. Un immigrant que estava demanant "Llibertat, amnistia i estatut d'autonomia" durant la transició. Un treballador que no va poder acabar els estudis universitaris per falta de recursos. Algú que està a la política amb la clara voluntat de canviar aquest món que no ens agrada. És una persona tímida, que no vol agradar a la gent pel seu pentinat, pel seu somriure, o perquè sàpiga molt lèxic. Sencillament és un socialista de cap a peus, algú que interposa els interesos del país per sobre dels seus. I per descomptat, els interesos dels país sempre són que les persones visquin millor, amb millor sanitat, miollor educaicó, més serveis socials, millors infraestructures i que respectin l'entorn. Per això considero Pepe Montilla com un dels nostres, dels que no tenim ni grans fortunes familiars, ni estem a la política per interesos egoístes, ni tenim cap vocació mesiànica de ser els salvadors de la pàtria, ni ens ofusquem en il·lusions utòpiques.
És per tot això que jo vull que el pròxim president de la Generalitat de Catalunya sigui en Pepe Montilla.

3 comentaris:

Edgar Ollés. ha dit...

sr. Vaquer,
Si quan "un dels nostres" es refereix a la militància del PSC i de les Joventuts, voldria dir-li que "dels seus" -encara que vostè no ho vulgui- també n'hi ha que s'han posat a fer política per interessos egoístes i privats. I per mantenir-se a la poltrona municipal venent fum i, també es creuen salvadors de la pàtria. Fins i tot, tenen detalls tan ruïns com cobrar una assistència a un enterrament d'un veí del seu municipi (desplaçament de 20 kms.).
La política no són bàndols de tots bons contra tots dolents; és quelcom més complex.

Oriol Vaquer ha dit...

Senyor E,

per descomptat que hi ha gent que s'ha posat a la política només per interesos. D'això en tenen tots els partits, només cal que manin en algun lloc per tenir sangoneres que únicament volen fer-se rics. Això em sap molt greu que passi en partits d'esquerres, on la principal voluntat és el bé comú.
Jo sé que José Montilla no és d'aquesta mena de persones, per això dic que és un dels nostres, no només militant socialista, o simpatitzant, sinó una persona normal del carrer que intenta millorar la vida de la resta de la població, sense voler ser salvadors de la pàtria, precisament pel que diu vostè, que la política és una cosa complexa i no es reduir a grans frases lapidàries.

Salut i República

Anònim ha dit...

La tienda en Casa os ofereix:

El ProMASometre!!!!

S'ha acabat el fer política convencial, arriba el nou ProMASometre amb el qual podràs fer promeses electoralistes, sense cap ni peus, estimant Catalunya però deixant-la sense un duro.

Que algú engega una acció al voltant de la vivenda social... ProMASometre t'en ofereix una vivenda per a tú si tens quatre fills i la segona residència a Platja d'Aro si arribes a vuit fills.

Que algú et diu que pactaràs amb el PP.... ProMASometre t'ofereix la possibilitat de serveis notarials per a verificar la validesa de les teves promeses electorals.

Que Catalunya s'omple de inmigrants..... tranquils, ProMASometre ofereix diners per a mantindre'ls a tots, previ pagament d'un mòdic preu en forma d'explotació laboral a alguna de les empreses del Grup Godò.

Que ens quedem sense un duro...... ProMASomtre també paga hipoteques a tots aquells que més la necessiten.... per exemple, el fill d'en Pujol.

Arriba una nova forma de fer promeses electorals, una nova forma de fer política. Expoliar Catalunya, Manegar Bé... Vota ProMASometre!!