dijous, d’octubre 26, 2006

Amb Zapatero, per una bona entesa entre Catalunya i Espanya

Els socialistes catalans estem convençuts que la millora de l'autogovern i el progrés de Catalunya requereix d'una bona entesa entre Catalunya i Espanya.
La victòria de Zapatero, que va deixar enrera vuit anys d'entesa entre CiU i PP (que encara continua, veient Jaume Matas i Pedro J. Ramírez) ha permès l'inici d'una nova etapa.

Una nova etapa que s'ha concretat en:
  • L'aprovació del nou Estatut, vencent una campanya extremadament agressiva i hostil de la dreta espanyola
  • La devolució dels papers de la Generalitat incautats a la guerra civil i dipositats a Salamanca
  • El reconeixement institucional de la llengua catalana a Europa
  • La prescència de la Generalitat a les institucions europees
  • El trasllat a Barcelona de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions
  • El reconeixement del domini d'Internet puntCAT
  • El compliment del nou Estatut pel que fa al compromís d'inversions de l'Estat a Catalunya. L'any 2007 s'invertirà a Catalunya 3.445 milions d'euros, 745 milions d'euros més que el 2006. En un sol any s'invertirà més que sumant els quatres primers anys del pacte CiU-PP
Si tenim un govern espanyol amic serà molt més fàcil que Catalunya es pugui desenvolupar econòmica, territorial i socialment tal i com necessitem, sempre amb bona entesa, deixant de banda l'enfronatament constant que significa tenir un govern nacionalista a la Generalitat. prou de mirar-nos el melic i donar-nos copets al pit, i afrontem d'una vegada per totes les relacions entre Espanya i Catalunya d'una forma fraternal i constructiva, però alhora de col·laboració mutua, ja que el que és bó per Catalunya és bó per Espanya i viceversa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Buff,..quina basarda sentir aquests comentaris,..' el que es bo per Espanya es bo per Catalunya ' mare meva,...soc votant d´ERC i veig que me n´hauré d´empassar moltes com aquestes amb gent del PSOE com vosaltres. Buff,...paciència i tila, ja veig.

Oriol Vaquer ha dit...

Home, no em negaràs que amb el govern de Zapatero Espanya va millor, i això ho notem molt els catalans, i en positiu. M'agrada el teu comentari perquè reflexa el que dic en el meu últim article sobre els militants i votants d'ERC. No pateixis, que de til·la no em faltarà, a ningú ;)
Per cert, si fossim tant del PSOE, no hi hauria govern d'Entesa.

Salut i República