dijous, de novembre 02, 2006

No a la sociovergència

El dia després de les eleccions al Parlament és hora de fer les reflexions pertinents. En prime lloc toca felicitar a CiU per haver guanyat clarament aquestes eleccions. En segon lloc, una profunda preocupació per la baixa participació, sobretot degut a un cansament general de la vida política propiciat per l'elaboració del nou Estatut, la poca il·lusió que generaven els candidats i un final de campanya molt poc productiu, on només es parlava de possibles pactes, enfront d'un inici de campanya molt esperençador pel fet de parlar de les polítiques concretes que afecten a la ciutadania.
Parlant dels resultats, el que podem destacar és que el bloc de les esquerres continua sumant una majoria de 70 diputats per formar govern, enfront dels 62 del trripartit de dretes amb CiU i PP. Pel que fa als 3 escons de Ciutadans, ells es defineixen d'esquerres, però la seva campanya l'han basada a la COPE, El Mundo i e-notícies, mitjans de les dretes. Els primers per ideologia, ultranacionalista espanyolista pseudo-democràtica, i els segons sencillament per desgastar al PSC, que és d'on han tret la major part dels vots.
I també podem destacar el fracàs de CiU per tal d'intentar destruïr l'obra del govern catalanista i d'esquerres. Han anat escampant tanta merda durant les eleccions, tant amb el DVD contra el govern catalanista i de progrés, i sobretot la figura del líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, com contra el PP, amb la famosa anada al notari per escenificar que no tindran un acord estable (remarquem-ho això perquè Jordi Pujol va governar durant 8 anys amb acords puntuals amb el PP d'Aznar, el famós Pacte del Majestic). Així doncs, CiU està aïlada políticament per la seva campanya d'atac frontal i visceral contra tothom.
La única opció de govern raonable és un pacte de les esquerres catalanes, un nou Tinell, per tal de poder desenvolupar el nou Estatut tal i com ens mereixem tots els catalans i les catalanes. Les altres formes de govern queden descartades, ja que un pacte de les dretes no és viable aritmèticament, un pacte nacionalista tampoc, ja que nocrec que la gent d'ERc tingui moltes ganes de pactar amb qui els ha estat insultant durant tant temps, i la famosa sociovergència és totalment impensable, ja que no tenim res a veure els socialistes amb els neoliberals del senyor dels xecs, l'Arturo Mas. Això és només un fantasia d'alguns sectors econòmics catalans, però sense tenir en cap moment una visió política, sinó de conjectura econòmica.
No, amigues i amics, els socialistes volem una Catalunya social, on l'estat del Benestar avanci cada cop més, i això només serà possible amb les altres forces d'esquerra. Qui es pot imaginar la gent d'Unió fent escoles públiques, o reduint les llistes d'espera de la sanitat, o senzillament deixant que la gent pugui disfrutar de la seva llibertat religiosa?

10 comentaris:

Joana ha dit...

Oriol,
de cap de les meneres el nostre projecte pot anat "lligat" amb ells.
Un post estupendo!.
Pensaba que durant la campanya t'habia espantat... je je.
Petonet.

Anònim ha dit...

CIU ha guanyat aquestes eleccions, peró ha perdut votes comparant amb el 2003.
Ara mateix, el Montilla podría ser president sense haver guanyat y més a més amb 200.000 votes menys que al 2003.
ERC, amb 2 escons menys, es un altra vegada probablement clau.

Després de les eleccions la gent ya no té res de fer, només esperar a veure que fan els politics amb els seus votes.

Aquest panorama es molt trist.

¿T'has donat que has acabat el teu post parlant de lo dolent que es CIU y no de lo bó que es el PSC? Aixó no m'ha agradat res.

----------------------------------

Probablemente un nuevo tripartito sería más beneficioso para la gente que vivimos en Cataluña, pero un pacto CIU-PSC sería una agradable sorpresa, por el simple hecho de que, fuera de ideologías más o menos alejadas, democráticamente estaría gobernando el partido elegido por la mayoría.

Ya veurem. Salut y República amic.

Anònim ha dit...

Salutacions.

Em sopren un parell de coses. Que diguis que la teva pàtria és la Terra. ( nosaltres devem portar antenes pel que veig ) ,..lluny de localismes, he viscut més de 4 anys als estats units i puerto Rico , i això no m´impedeix anomenar-me català, nacionalista català perque la meva nació és la catalana. Quan poses tu , maresme ( Spain ) estàs situant i localitzant en el mapa el maresme en referència a la teva nació , la Espanyola.Estem en un procés de definició i de posicionament.Aquells que volen que les coses segueixen com estan , simplement son nacionalistes espanyols car la única nació acceptada juridicament és la Espanyola, per tant l´acceptació és la seva no-negació. Això és com dirnos als nacionalistes catalans, ' Los Nacionalistas ' . Comencem a posar els ets i uts a les coses. Jo ho accepto ,sóc nacionalista, però català, i la resta que sou ? si accepteu les regles sou nacionalistes espanyols i no té volta de full i si no us agrada , sempre sereu benvinguts al cantó dels que defensem les llibertats del poble de catalunya i caminem cap a la sobirania i la consolidació d´un estat pròpi de progrés al si d´Europa.

Salut i República !!

Oriol Vaquer ha dit...

Joana,
no pateixis, estic curat de tot espant :P

Hernán,
ralmente la situación está jodida con tanta diversidad de partidos y tan repartido.
Respecto a CiU, lo que hago es una comparación entre sus políticas y las mías, expuestas en muchos articulos de este blog. Es para ilustrar que la sociovergencia no es posible, precisamente por ideologias. Y no estamos en una situación de crisis nacional como para pensar en una gran coalición, que puestos a pedir, tendria que ser de todos.

Jan,
la diferència és que tu encara tens la consideració vuitcentista de l'Estat-Nació. Jo estic parlant de patries, que no és el mateix que les nacions, i ni tant sols té res a veure amb els estats. Jo defenso una Espanya federal, un estat plurinacional, on una d'aquestes nacions és Catalunya, com ja recull el nou Estatut. Considero que ser nacionalista no és cap ideologia, ja que per mi les ideologies són les esquerres o les dretes. Jo no sóc nacionalista, ni català, ni espanyol ni europeu. Per cert, dic que Argentona està al Maresme, i per l'altre costat dic que Argentoa està a CAtalunya que està a Espanya. i aicò és ben cert tant si ens agrada com si no. Negar una realitat no vol dir que no existeixi, i parlar d'una realitat no vol dir acceptar-la tal com és i punt.

Salut i República

Anònim ha dit...

Voleu un altre tripartit per poder expulsar a ERC del govern quan no estigueu d'acord amb ells,juntament amb els vostres amiguets d'Iniciativa? Perquè repetir una fórmula que va sortir malament? Recordem que si s'han fet eleccions anticipades ha sigut pel trencament del tripartit, perquè ningú estava bé en aquella situació. Què passa, que com que us pensaveu que ERC perdria una bona quantitat de vots per ser els dolents de la pelicula, aquests vots els guanyarien els socialistes. Us ha sortit malament la jugada i voleu que Esquerra us torni a salvar el cul. Malament anem doncs. Salut.
P.D.: Ho sento per l'anònim, però no em deixa posar la meva compta. Em dic Jordi.

Oriol Vaquer ha dit...

Jordi,
el que hem de fer és un pacte del Tinell amb unes altres condicions per part de tots. Tots n'hem après molt de l'experiència, i estic segur que ERC no repetrià errors que va cometre, igual que els socialistes i Iniciativa. Si les converses per la formació es fan bé i cadascú sap quin és el seu rol, les coses aniran molt millor. N'estic ssegur.

Salut i República

garmir ha dit...

Hola:
Realment esteu tan segurs que el psoe català farà la Catalunya social , (el PSC ha mort quan heu jubilat al Maragall, per el espanyolista Montilla)o en el fons Montilla tornará a Catalunya com una regió mes i la subordinarà a Madrid, Ciu té una victoria insuficient per la influencia de sectors liberals , peró representa millor un model de Catalunya social-conservadora que el PSC (mútues, concerts amb col-legis privats i hospitals, interclassisme, respecte a la religió) en fi es una opinió, jo tampoc dessitjo la socioconvergencia , crec que CIU no es pot aliar amb gent com Montilla, es millor tornar a les urnes i que els catalans decideixin de nou d´aqui uns mesos o un govern de CIU amb minoria. Una salutació ,un blog molt interesant per seguir la campanya del PSC, molt ben fet felicitats.

Oriol Vaquer ha dit...

Garmir,
t'estic escrivint aquest comentari quan ja he sentit per la radio que en Carod-Rovira ha sortit dient que ERC aposta per repetir el govern catalanista i d'esquerres. Per tant et puc afirmar rotundament que el PSOE no ha influit en les converses per l'elaboració d'un nou govern. Peró igualmen jo estava molt convençut que passaria això, com ja he dit anteriorment.
Del tema de repetir les eleccions, crec que encara pot ser pitjor ja que l'abstenció sí que crec que seria monumental, no podria reflexar clarament la realitat nacional. Quan a Madrid van repetir les eleccions autonòmiques pels trànsfugues del PSOE, no va anviar massa la cosa. Llavors si que anava la qüestió d'un sol escó, i aquí tenim molt més marge de maniobra encara.
Gràcies pel comentari. Els blogs s'estan convertint cada cop més en centres de debat i reflexió política, i m'agrada que consideris que aporto coses positives.

Salut i República

garmir ha dit...

Hola:
Felicitats per el nou tripartit, encara que considero que marginar a CIU obrirá un ferida social de proporcions importants, donçs aquesta entesa es una entesa de perderdors en front de Ciu. Una salutació

Anònim ha dit...

http://oriolvaquer.blogspot.com/2007/09/democrcia-participativa.html