diumenge, de novembre 26, 2006

Qui espanyolitza la política catalana?

He llegit una entevista a l'Artur Mas al diari El País d'aquest diumenge. I el líder de la federació nacionalista continua repetint el que ja portem tants dies sentint: que ell ha guanyat les elecciopns i que per això ha de governar ell. Nogensmenys, si està a 21 diputats de la majoria absoluta que dona estabilitat a un govern, crec que de poc li serveix haver guanyat les eleccions. Però d'aquest tema ja se n'ha parlat molt, i ara ja tenim nou president. Ja no val la pena parlar-ne.
Però una altre de les coses que no para de repetir és que el PSOE s'hagués pogut portar més bé amb ells, ja que han estat ajudant al Congrés de diputats durant la legislatura. Bé, per ser exactes, van començar a votar a favor després de la reunió entre en Mas i en Zapatero per parlar de l'Estatut. Ara resulta que aquells que ens han titllat durant tants anys de sucursalistes i de respondre al dictat del PSOE, volen l'empara dels socialistes de Madrid. Ara que els socialistes catalans hem actuat amb total llibertat, i fins i tot en contra de la voluntat de molts dirigents del PSOE, ara CiU diu que ja no donarà suport al govern central. Això és voler espanyolitzar la política catalana, és voler lligar els resultats aquí amb les desicions preses a Madrid. Qui són els sucursalistes ara?
I de la mateixa forma, des d'ERC i sector afins a l'independentisme, quan es va criticar l'Estatut per culpa d'un "pacte" entre els socilistes i CiU, quan asseguraven la sociovergència com una cosa feta, ara callen i no diuen res. Doncs s'ha demostrat el que venim dient des de fa tant temps els socialistes catalans, que és la nostra independència amb el PSOE quan es tracte de política catalana. Fins i tot quan tenim el candidat que podriem di més pròxim al PSOE, és quan demostrem més la nostra llibertat d'acció.

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Desprès de les municipals quan el PSOE Català, ho sento peró el PSC sense Maragall es história, tingui els ajuntaments que vol llavors pactarà amb CIU desde Madrid li ordenaran i el Tio Pepe o sigui el capità Montilla obeirà al seu jefe Zapatero, sino temps al temps.

Oriol Vaquer ha dit...

Això és absurd. No té ni cap ni peus. El PSC és un partit catalanista per definició. I precisament quan hem col·locat un candidat fill de l'immigració andalusa i, a priori, més pròxim al PSOE, va i fem en Carod-Rovira Vice-President de la Generalitat. Si això és fer-li cas a Madrid, quan siguem una mica rebels demanarem la independència com a mínim.
Una mica de seriositat, per favor.

Anònim ha dit...

La libertad de acción y la independencia del socialismo del PSC se tiene que valorar en su justa medida, a mi entender. Yo no creo que el socialismo de Cataluña sea ahora más acentuado que antes. Lo que pasa es lo que pasa siempre, y ahora más que nunca. Que bautizamos a libre albedrío, y sin responsabilidad alguna, a quien queremos que sean vistos bajo nuestro punto de vista. Para convergencia el PSC, es la manita derecha de PSOE, ya que le interesa que el nacionalismo cerril catalán lo mantenga otra legislatura más en el poder. Y lo ha hecho francamente bien. Ha basado su campaña atacando a su rival y oponente tildándolo de españolista, claro está, si es capaz de convencer al vulgo que se está poniendo al enemigo en casa, eso que tiene ganado.
Por otra parte Esquerra Republicana se ha harta en decir que el PSOE, es un partido nacionalista español. Gran jugada, normaliza el nacionalismo y, de un plumazo, mueve la masa social que, para equilibrar estos nacionalismos opuestos, carguen de votos a los partidaros de Carod. Bien aprendida tienen la lección de cuando el verdadero nacionalismo español, la mayoría absoluta del pepé, produjo el mayor incremento en votos de Ezquerra jamás visto.

Lo malo de este tinglado que se ha montado es que los bautizados, encima, no pueden salir a decir ni esta boca es mía. Está la izquierda de verdad, la solidaria e internacionalista, está tan acomplejada y manipulada, que en vez de salir con un par de huevos y limpiar la imagen que le han impuesto, lo que hace es callar y tragar, no sea que los acusen de españolistas, fachas o vendidos a Madrid. Aquí lo que se lleva es demostrar a toda costa que costa que se está alejado de la imagen de España que los nacionalistas de turno crean. Eso si, con la debida hipocresía que esto acarrea. Ahí está el eslogan de campaña de Esquerra: “Esquerra, patriotes com tu”. Y son los más progres del patio.
Alguien se imagina una campaña de Zapatero diciendo: “PSOE, patriotas como tu”. Ja, me troncho, antes de salir el primer cartel, los mismos que se proclaman patriotas – de los buenos-, te disparan a dar donde más saben. A los ultrafascistas del PSOE que nos quieren oprimir.