dimecres, de novembre 22, 2006

Els propietaris d'habitatges desocupats a Argentona pagaran un 50% més d'IBI

L'Ajuntament vol frenar la proliferació de pisos buits i obligar els amos a situar-los en el mercat

L'Ajuntament d'Argentona aplicarà un recàrrec del 50% sobre l'impost de béns immobles (IBI) a aquells propietaris que tinguin pisos buits. La iniciativa vol frenar la proliferació d'habitatges desocupats, facilitar-ne l'accés i obligar els amos a situar-los en el mercat immobiliari. L'alcalde, Antoni Soy (L'Entesa), reconeix que no es disposa de cap cens de pisos deshabitats, però la intenció es començar a trobar-los a partir de les dades del padró municipal. El grup municipal de CiU, a l'oposició, va criticar que les modificacions que s'han introduït a l'IBI «només responen a l'esperit recaptador del govern d'Argentona».

L'alcalde assenyala que l'Ajuntament no podrà aplicar el recàrrec de manera immediata perquè encara no té una llista de pisos deshabitats. Per elaborar-la utilitzarà les dades del padró municipal. Així, els habitatges en els quals no hi hagi ningú empadronat es consideraran inicialment deshabitats. Soy explica que s'informarà els propietaris de la nova consideració de l'immoble a través d'una carta i, també, que, si no volen pagar el nou recàrrec, hauran d'acreditar que al pis hi viu gent. «La factura de l'aigua, de la llum o un contracte de lloguer seran suficient», comenta.

El portaveu de CiU, Ferran Armengol, tot i estar d'acord «en la filosofia», denuncia «l'esperit recaptatori» de la proposta. «A més de no deixar-nos participar en l'elaboració del tribut, fa falta definir alguns matisos, com per exemple què passarà amb els propietaris dels pisos buits que estan a la venda i que no troben comprador», hi afegeix. El PP, com a mesura de protesta, no va voler pronunciar-se perquè «ni els pressupostos ni les ordenances fiscals han estat negociats ni participats». El govern municipal de l'Entesa i el PSC van aprovar la proposta en solitari.

Pel que fa a la resta de les ordenances i taxes, la majoria s'apujaran l'any que ve, com a màxim, l'equivalent a l'índex de preus de consum (IPC).


Font: El Punt Maresme

Com sempre, la oposició només fa que queixar-se. Si estan d'acord amb la filosofia, que hi votin a favor, i es deixin estar de matissos superflus i sense sentit. Però clar, l'única cosa que saben fer és votar en contra. Això un partit com CiU que aspira a governar Argentona. Dels altres partits de l'oposició no cal ni perdre el temps a parlar-ne, perquè en tota la legislatura han tingut un esperit apocalíptic i de negació total de l'obra de govern. Quan parlen de "participació" volen dir que les decisions les prenguin ells enlloc de l'equip de govern. Quin sistema més extrany, no?