divendres, d’agost 31, 2007

Bon vent i barca nova (3a part)

I ja en van tres (1a part i 2a part). Si no estan a gust amb el partit i no l'aconsegueixen canviar, el millor que poden fer és marxar i deixar de tocar el bombo.
Amb la marxa de la Rosa Díez el socialisme basc reneix per tal de poder afrontar un dels períodes més importants de la seva existència. Sense soroll, sense tenir l'enemic a casa.
És paradoxal que qui més posa èmfasi a criticar el nacionalisme és qui té una posició nacionalista més bel·ligerant. No és nacionalisme català o basc, és nacionalisme espanyol. La Plataforma Pro, Basta Ya o Ciutadans no són res més que partits ultranacionalistes espanyols en la mateixa línia que el PP, però segons ells d'esquerres. Si et passes tot el dia parlant del model territorial d'Espanya i del terrorisme d'ETA, no tens temps de parlar de les polítiques socials que calen per arribar a la llibertat, la igualtat i la justícia social, que són els pilars bàsics del socialisme. Per tant, si tota aquesta gent no està a gust dins el PSOE per considerar que és massa "nacionalista" (els perifèrics, s'entén), o com jo en diria, senzillament federalista i responsable i coherent amb les realitats nacionals d'un estat com és Espanya, doncs aquesta gent millor que marxin i que facin els seus propis partits, a veure si així ens deixen tranquils una estoneta.

4 comentaris:

Javi Montes ha dit...

No acabo d’estar d’acord amb les consideracions que fas de la primera i la segona part, és a dir, d’ Ibarra i de Bono; en canvi, estic totalment d’acord amb dir-li adéu ( per fi) a Rosa Díez. Crec que és inqüestionable la tasca social ( en concret) que han fet presidents com Ibarra i Bono durant els seus mandats en les seves respectives comunitats autònomes. Cada estiu tinc el plaer de passar uns dies a Extremadura i és una realitat que cada dia estan millor. Podrem tenir diferents maneres de pensar, diferents maneres d’entendre la realitat d’Espanya, però el que és innegable és que ells han demostrat ser el que són : socialistes. Així que per mi aquesta és la realitat del PSOE i del PSC: que tots tenim cabuda. No tinc cap dubte que totes i cadascuna de les declaracions que han fet els dos sempre han estat pel bé de tots, almenys això era el que ells pensaven tot i que potser des de Catalunya pensàvem que no tenien raó. En canvi, la senyora Díez crec que estava totalment fora de lloc, amb només pretensions d’ajudar al PP. Escoltar segons quines declaracions, com que Zapatero s’havia agenollat contra ETA, feien molt mal al partit. Per exemple, Bono i Ibarra mai han fet declaracions d’aquest tipus durant el procés de pau.

Que vagi bé!

Anònim ha dit...

Eis Oriol, soc la Maria d'Alguaire, d'esta boca es mia.xdd

El comentari es per invitarte a l'assamblea ordinaria de l'agrupació SegriàNord. On canviarem l'executiva i retrem un petit homenatge al company Kleber Esteve que, oficialmetn, deixarà el carrec de primer secretari de l'agrupació.

T'invitem directament ja que vareu coincidir al curs de quadres polítics joves.
Tot i que rebrà la invitació tota la militància desde la nacional.

Si teniu problemes de transport podeu parlar amb la primera secretaria, jordina freixanet, que anirà i tornarà de barcelona el mateix dia.

Serà a l'ajuntament d'Alguaire a les 19.30 el proper 6 de setembre.

Qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb mi mitjançant

mobil: 664395399
email: guardiafargues.maria@gmail.com

Agraïda

Joana ha dit...

Aquesta dona ha estat una decepció total...

Xesco Gomar ha dit...

Ei noiet d'Argentona... a veure si t'animes i ens fas un post de vacances. Espero que ens veiem en uns dies. Per cert, que et sembla el nou "R. Madrid"