dimarts, de maig 24, 2011

Eleccions a Argentona 2011

A les darreres eleccions municipals a Argentona sembla que no s'hagi mogut gairebé res, o molt poc. Els guanyadors tornen a ser TxA, encara que han perdut un regidor. CiU en guanya un, igual que el PP. L'Entesa s'enfonsa i perd 2 regidors. Entra la CUP amb un regidor, que serà el més jove del consistori. Els altres partits, PSC, Argentcat (agafant el relleu d'ERC) i Agrupació Argentona es mantenen.
El primer que es veu és la gran fragmentació de partits. Mai com ara havia estat atomitzat el saló de plens. A no ser que l'anterior equip de govern de TxA i CiU tornin a pactar, serà molt difícil poder formar govern, ja que es necessitarà un govern de 3 o més partits, i pot arribar a ser un guirigall important. Veurem com es desenvolupen les converses.
L'altra cosa que a mi em sobta molt és el triomf d'en Pep Masó i la seva gent. Ja no donava fe quan van aconseguir recollir més de 850 avals. Com sempre interpretant la llei com a ells els interessava més i utilitzant el seu poder a l'alcaldia, organitzant la botifarrada quan la Junta Electoral l'havia prohibit explícitament. Aquest poble sembla que no tingui memòria. On està tota aquella gent indignada amb la Taxa Justa? Com pot ser que al barri del Cros hagin arrasat quan no han fet pràcticament res de la Llei de Barris que tant ens va costar aconseguir? Si no fos pels socialistes, que primer la vam demanar quan estàvem al govern, i després des de la oposició no hem parat de pressionar al govern per tal que tiressin endavant els projectes. Si al primer any de mandat no ho tenien ni pressupostat!!
Veient amb perspectiva el que he anat escrivint al blog referent a la participació, els nyaps dels pressupostos, els fracassos urbanístics,  o l'anihilació de la cultura local, penso que no entenc aquest poble. I encara més quan analitzes la feina feta veus que realment ha estat un fracàs del projecte de TxA i CiU. En el Bloc d'en Vador Casas podeu anar veient tot el reguitzell de incongruències i fracassos de la darrera legislatura.
Doncs ara toca continuar treballant pel poble per intentar guanyar-nos la seva confiança per d'aquí a quatre anys, i desitgem que el puguem tirar endavant i desencallar el temes que han paralitzat la vila des del 2007: el nou POUM, Can Doro-Cal Guardià, la Velcro, el nou mercat municipal, pàrquings públics al centre, Cal Collell, l'escola l'Aixernador i el nou institut.