dissabte, de gener 28, 2006

Feina i Fotos


Com va dir el president Maragall, en aquesta negociació de l'Estatut els partits catalans han utilitzat dues estratègies: la de la Feina, que és la que han utilitzat els membres del tripartit, pensant en el bé de Catalunya, i l'estratègia de CiU de la Foto, anar retardant les negociacions, demanat coses impossibles, dient que hi havia punts que eren irrenunciables fa només dues setmanes, i després amb una reunió són els grans defensors de l'estatut i de Catalunya i correm-hi tots a fer la foto.
L'únic que busquen els de la federació nacionalista és desestabilitzar el govern d'esquerres i catalanista. I en part ho han aconseguit. Perque el govern de Rodríguez Zapatero estava una mica neguitós per entendre's més amb CiU que amb ERC, bàsicament per un motiu de la gran animadversió dels independentistes a la resta d'Espanya. I en Mas ho ha aprofitat per tancar un acord amb el govern central que té poc a veure amb el que defensava fins llavors què havia de ser l'Estatut.
Aquest es un molt bo Estatut, molt millor del que ens podriem haver pensat mai que aconseguiriem obtenir de Madrid. Perque no ens enganyem, l'Estatut ens dona unes eines molt potents per aconseguir que la Catalunya del segle XXI sigui la Catalunya social, la Catalunyade les persones, la Catalunya del desenvolupament econòmic i del progrés.
Alguns em diran que la part del la identitat nacional no és bona. I què!! Com diu La Santa Espina "Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol". Catalunya és una nació, i això no ens ho traurà ni cap estatut ni cap constitució ni cap tractat de cap mena.
Altres em diran que el finançament no és bo. Doncs que em donguin ells la solució, i que vagin a Madrid a negociar-ho, a veure si els ho donen!
Recordo que el text aprovat al Parlament de Catalaunya era una "Proposta", per tal que el Congrés de diputats elaborés una Llei Orgànica de l'Estat. Per tant, aquella campanya d'ERC de "Cap retallada a Madrid", des de fa uns dies revifada, va contra la sobirania del Congrés, ja que els vol imposar un text.
És necessari, i fins i tot es podria dir que impressindible, que ERC dongui suport a l'aporvació de l'Estatut al Congrés de Diputats, sobretot per la feina que ha fet fins ara, una feina responsable que demostrava que era un partit de govern. Que tota questa feina no se'n vagi en orris per una rebequeria o per despit, perquè l'únic que aconseguirem és que CiU se'n surti amb la seva.

La única foto que m'ha agradat d'aquesta negociació de l'Estatut és la que ens vam fer el passat diumenge 22 de gener els companys de la JSC que vam anar a Madrid, just abans del Comité Federal de les JSE. Vam veure el diari i al lloc on estavem i no ens ho vam pensar dos cops. La foto la va fer en Marc, i som, de dreta a esquerra, en Pau, jo, en Charli, en David i en Guti.

8 comentaris:

Javi ha dit...

Gran foto, esta me la guardo.

Que grandes sois!

Eu ha dit...

Estic d'acord! Aquesta foto és molt bona!

Eu ha dit...

Per cert, t'he enviat el meme de les manies, com ja t'imaginaves...

David Fuentes ha dit...

Moltes gràcies per aquest post Oriol, veritablement bo. La foto espectacular i no he tingut cap rubor en robar-la ràpidament.

Per cert, t'he deixat un repte al meu últim post, però pel que veig la Eulàlia s'ha avançat, ... que hi farem.

Víctor ha dit...

Bé, jo no ho havia mirat i jo també t'he retat al meu blog. Així que ja saps...

Anònim ha dit...

Això és una secta endogàmica de considerables dimensions.

Oriol Vaquer ha dit...

Què haig de dir, quinze manies???!!!!!!jejeje

Una mica d'organització, si us plau. Clar, llavors tinc comentaris com el d'aquest anònim, jejeje ;P

Salut i República

dguti ha dit...

Bueno Oriol voy a hace públicas mis cinco manias o rarezas.

Nos vemos en mi blog.