dijous, de maig 11, 2006

Ara, SÍ!!

Ara ja tenim l'Estatut definitiu. Avui a la tarda el president Maragall convocarà el referèndum que ens permetrà aprovar-lo i poder tenir una Catalunya més avançada socialment i amb molts més recursos per a poder donar solucions a les persones. Per tant ara el que cal és votar a l'Estatut.
I cal votar per tal de demostrar que Catalunya vol progressar, que Catalunya vol tenir més reconeixement nacional, més finançament, però que no es deixa inflar el cap amb eslògans viscerals i sense reflexió. El fet que el bloc del NO tingui arguments completament oposats, i que són discursos radicals, em fa veure que l'Estatut és un molt bon Estatut. Quan els extrems es troben, el terme mig és el més lògic.

10 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

Dissabte 20 de gener el PSOE dóna suport a Zapatero perquè tanqui l'Estatut. El mateix dia es reuneix amb Mas a la Moncloa i consumen la retallada. Vegeu què en diu Rodriguez Ibarra:

"El president extremeny, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha dit avui que està "francament content" amb el resultat de l'acord entre el Govern i CiU sobre l'Estatut de Catalunya "perquè els nacionalistes han perdut", ja que no han aconseguit cap de "les coses diferencials que van plantejar".

En declaracions a EFE, Ibarra va destacar que queda clar que només hi ha una nació: l'espanyola, "la resta són nacionalitats o regions", mentre que en finançament tampoc s'ha aconseguit un sistema bilateral, al marge de la LOFCA, "on ells cobraven tots els impostos".

Quant a la creació d'una agència tributària única per a Catalunya, entén que no existirà, ja que hi haurà dues agències, una que cobrarà els impostos cedits o propis de Catalunya i una altra, l'estatal, "que ha existit, existeix i existirà". Respecte a competències exclusives, assegura que les que recull l'acord "estan totes dins de la Constitució", de manera que entén que els quatre punts "més conflictius" de la reforma "s'han resolt en contra de les tesis nacionalistes".(Avui, 23012006)

Carlos ha dit...

Claro que el Estatut podría haber sido mejor, pero sin duda alguna mejora en mucho el existente y se avanza hacia la Catalunya federal que muchos queremos.

Después de la exclusión (ya tocaba!!!) de los irresponsables de Esquerra podremos plantar cara a todos los que se han dedicado a intoxicar a la ciudadania con mentiras y demagogia. Ara más que nunca SI a l'estatut

Oriol Vaquer ha dit...

Tristany,
que ets seguidor de Rodríguez Ibarra? Perquè jo no. I m'importa molt poc el que digui. I dins el PSOE té poca rellevància.
Quina llàstima és que no donguis arguments pensats per tu mateix.
Ja sé que aquest no és l'estatut que jo voldria, però clar, també hi havia de dir la seva ERC, CiU i Iniciativa. A més, per fer un canvi real de les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya i el govern central s'ha de canviar la Constitució per tenir-ne una de federal. I de moment només tenim l'embrió que és l'Estat de les Autonomies.

Carlos,
sí, ja era hora que deixessim les coses clares amb ERC: o comencen a actuar amb responsabilitat com un partit que governa, o porta!
SÍ a l'Estatut.

Salut i República

Anònim ha dit...

De debó creieu que pot contenir coses importants un Estatut que ni tan sols cedeix l'aeroport de la capital de la nació? (si no és que us conformeu amb misèries)

Xavi Martín ha dit...

El bloc del NO té discursos oposats, i què?

Cadascú defensa el que creu que és millor pels catalans (nosaltres també el que és millor per el conjunt dels ciutadans d'Espanya).

El PP i el PSOE també discrepen sovint, i això no vol dir que un terme mig sigui el més lògic.

Votar que el català tingui més privilegis que el castellà, és votar contra la lliure elecció de les persones, i això, és anar en contra de les persones. Per tant, Oriol, vota sí, però entre d'altres coses no permetràs a persones expresar-se de forma completament normal (sense ser mal vist o titllat d'enèmic de la pàtria) en la llengua que més desitgen, perquè fer allò que es vol sense restringir la llibertat dels altres, és realment el que una societat (entre moltes d'altres coses) hauria de tenir.

Quico Ventalló ha dit...

Oriol, dius que Ibarra té poca relevància dins el PSOE???, doncs precisament és ell i els altres presidents autonòmics qui decidiran els recursos que es queden a Caralunya. El finançament pactat per la dreta i Zapatero és una farsa total. i vosaltres, que heu estat humiliats per Ferraz i no heu pintat res en el pacte Mas-ZP, com podeu defensar-ho?.
Em pots dir quines són les millores d`aquest pacte de la vergonya?

Anònim ha dit...

Donde estaban la JSC el domingo 14/05/2006 por la tarde? REIVINDICANDO UNA VIVIENDA DIGNA NO!!:

SEGURO!!...

lo digo por lo gracioso de leer en este blog:sóc el Secretari Nacional d'Habitatge i Medi Ambient.

A TREBALLAR + + + + + + + + + Y MENOS PALABRERIA!

Oriol Vaquer ha dit...

Jo personalment estava a un acte de la JSC Maresme a Tordera, reivindicant no només un habitatge digne, sinó també un treball digne, una educació i sanitat de qualitat i apostant pel SÍ a l'Estatut, que ens dona més competències en habitatge.

Nosaltres no parem de reivindicar un habitatge digne, per això hem creat una secretaria específica. I estem treballant amb els ajuntament, que són els qui fan més promoció d'habitatges de protecció oficial, apostant sobretot pel lloguer social.

Nosaltres com a organització, i jo personalment com a secretari d'habitatge i medi ambient de la JSC, no vam voler donar suport a la manifestació, considerant que era atac als governs als quals donem suport, tant el central con la Generalitat.

Jo m'estic llegint el projecte de llei pel dret a l'habitatge, per veure què ens agrada com a joves i què no, i aixií poder demanar al grups socialista del parlament que esmeni el text amb aportacions que noslatres fem. Així és com treballem, amb propostes concretes, i no només manifestant-nos dient que els altres ho fan molt malament i que "jo segur que ho faria millor". La "palabreria" en aquest cas és teav.

Salut i República

Anònim ha dit...

¿porque presumes tanto de ser "secretari d'habitatge i medi ambient"? Te lo tienes un poco creido, ¿nop?

Oriol Vaquer ha dit...

Si em pregunten com a tal jo responc.
Però igualment per a mi és un orgull formar part de la Comissió Executiva Nacional de la JSC. No em fa cap vergonya dir-ho.

Salut i República