dimecres, de juny 14, 2006

Contra el PP, VOTEM SÍ

Últimament hi ha hagut atacs i boicots als actes organitzats pel PP a Catalunya amb presència de Mariano Rajoy i Ángel Acebes. L'últim cas ahir a Mataró. Aquests fets són totalment condemnables i antidemocràtics ja que en un Estat de Dret ningú excepte el poder judicial té el dret a considerar com a correcte o no un pensament o unes declaracions.
El que també s'ha de tenir en compte és perquè aquests incidents només passen en els actes del PP. Perquè és l'únic partit que quan hi ha manifestacions contraries acaben amb incidents? El dimarts de la setmana passada vaig estar a Vic en un míting de la consellera Tura a l'Institut del Teatre. A fora ens esperaven un grup de Maulets amb pancartes i cridant consignes en contra nostra. I no va passar d'aquí el tema. Ells estaven davant la porta on es feia l'acte i quan vam acabar, vam sortir nosaltres tant tranquilament i sense fer-els-hi cas. Ells van continuar cridant fins que es van cansar i van marxar, i nosaltres vam anar tant tranquilament a sopar. Si mireu la crònica de l'incident d'ahir, diu que tot va començar per culpa d'un militant popular que va increpar els manifestants i aquests van respondre.
La crispació la provoca el PP. Per més que una colla de bàndals totalitaris vulguin boicotejar un acte, si un no vol dos no es barallen. No és res més que una retroalimantació entre els dos extrems. Ja se li van escapar a en Piqué a Granollers allò que així es demostrava que ells tenien ous, fent un jocs de paraules. El PP porta més de dos anys mentint i insultant els catalans, enfrontant-nos amb la resta d'Espanya. I després venen aquí i se sorprenen que la gent els mostri el seu rebuig! Pur victimisme. Ja diuen que qui sembra vents recull tempestes. I el PP ha utilitzat l'Estatut a Catalunya i ETA a Euskadi per sembrar l'odi entre la gent, i això és repugnant tant moralment com políticament.
Recordo unes imatges d'Ernest Lluch a Donosti, fent un míting i sent increpat per abertzales radicals. I la seva frase era: "Gritad, gritad, porque mientras gritais, no estais matando". Deixem que cridin tant com vulguin els partidaris del NO, tant els independentistes catalans boicotejant actes com al dreta espanyola més extrema des de la seva bancada al Congrés. Que es cridin entre ells però sense violència física. I nosaltres donem una lliçó de democràcia votant massivament pel a l'Estatut el proper 18 de juny. Perquè això és el que els farà més mal. Un victòria clara i contundent el , una victòria democràtica de la ciutadania.

7 comentaris:

Fer ha dit...

Fabulosa la alusión a Ernest Lluch, esas imágenes las llevaré grabadas en la retina siempre. Es la mejor demostración que le podías dar a lo de "Dos no se pelean si uno no quiere".

Grande Oriol, com sempre!

Anònim ha dit...

Ja veig que per fi heu confessat!!! resulta que els del PsoE també us escridassen, en aquest cas un grup de gent més reduit, però potser amb una capacitat de informació i contrastació de la politica que esteu aplicant més gran que la majoria de gent, que trecteu d´inutils, tal i com heu demostrat en el vostre espot televisiu. Com tu molt bé has aclarit, maulets es manifesta, NO agradeix, t´haig d´agrair que no hagis agafat el recurs fàcil d´afegir-te a la gran majoria de periodistes, que en el cas de Ciudadanos de Cataluña, van titllar maulets de feixistes per unes suposades agresions a Girona, que MAI es van produir.
Si votar si es votar democràcia, votar NO és votar feixisme?

Xavi Martín ha dit...

És igual que coaccionin i llencin ous, no?

Cap força que actua amb la paraula es mereix aquest tracte.

I qui voti sí, que voti sí, perquè li agrada l'Estatut, i no pas per anar en contra d'un o altre, perquè fer les coses en contra de qui no pensa com nosaltres no és bo, ni ajuda a la democràcia.

Oriol Vaquer ha dit...

A Granollers qui va tirar ous van ser Maulets, i això ho considero agressió.
Maulets es manifesta si no es consideren provocats. Per això dic que en el nostre acte vam deixar que cridessin i no va anar la cosa a més. Tant en els actes del PP com en els de CdC, ja esperen aquestes manifestacions per provocar que hi hagi incidents i fer-se la victima, que a alguns els encanta.
Quan he negat o amagat, jo o gent del meu partit, el PSC, que no tinguessim manifestacions?
Jo no considero Maulets precisament una gent "amb una capacitat de informació i contrastació de la politica que esteu aplicant més gran que la majoria de gent". Per ells tot el que fa el poder, hi hagi qui hi hagi, és dolent.
Sobretot el que és democràtic és votar. El PP diu que als catalans no ens interessa l'Estatut. Jo crec que sí ens interessa, sigui quina sigui l'opció de vot, i una forma democràtica de contestar-los a les seves mentides i calumnies és votar massivament, i jo dessitjo que aquest vot sigui SÍ, perquè els farà molt mal polític, tant a uns com als altres.

Salut i República

Anònim ha dit...

Jo també considero agressió, les mentides(o veritats a mitges si ho prefereixes)que esteu escampant els del PsoE amb l´estatut.
Mentre el poder no sigui repartit, és a dir, mentre no hi hagi socialisme, CAP govern serà JUST!!.
Mal et pesi, els PPs tenen força rao, tant és aixi, que ja cal que resis, perquè no fagi sol el Diumenge. Despres de tantes mentides i de paperots politics(incluits evidenment el PP) molta gent, segurament molta més de la que votarà si, no anirà a votar.
Per cert, quan arrivarà la repùblica?

Oriol Vaquer ha dit...

La República arribarà el dia que la majoria dels espanyols ho vulguin, igual que van arribar les altres dues.
Les afirmacions que fem sobre el nou Estatut són opinions, nosaltres creiem que és bo. Si un altre creu que no és bo, que ho digui. Això no són ni mentides ni veritats a mitges, és sencillament opinió, tant lícita com la teva, mentre tinguin una base sobre la qual poder debatre i discutir, com estem fent ara.
Crec que la teva definició de socialisme està una mica desfasada. Això que ho diguessin a la Primera Internacional bé, però en ple segle XXI em d'intentar canviar el paradigma. Això és el materialisme històric, l'anàlisi constant de la societat de cada moment sense extrapolacions i sense dogmes. Com que parles de govern, entenc que deus ser comunista, sinó creuria que ets anarquista. O potser ets seguidor del socialisme utòpic de la comunitat d'Icaria. Tant de bo algun dia hi arribessim.

Salut i República

Xavi Martín ha dit...

A l'Estatut no diu res del PP. No crec que sigui un bon motiu votar un text perquè algú altre s'hi oposa.

És trencar el consens que haurien de tenir aquest tipus de lleis.