diumenge, de gener 28, 2007

Prou de Guardia Civil

Fa uns dies hi va haver una manifestació de guardies civils demanant llibertat de sindicació i l'eliminació del reglament militar. Ara sabem que el govern central ha expedientat als liders d'aquesta marxa, els dirigents de la al·legal Asociació Unificada de Guardias Civiles. Per desgràcia van anar a la manifestació amb l'uniforme reglamentari, cosa penad tant en el règim de la Guardia Civil com qualsevol altre cos policial. Això no ajuda gens, i encara dona arguments a qui està en contra.


Però el PSOE no està cumplint amb el seu programa electoral, ja que no s'atreveix a reformar del tot una istitució que hauria de reconvertir-se del tot en policia, integrada per civils i deixar de dependre del Ministeri de Defensa.
Ja es va donar un primer pas important amb la creació d'un comandament únic entre el cos de la Guardia Civil i la Policia Nacional. Continua sent poc. Necessitem una policia moderna, una policia descentralitzada i sense lligams amb l'exercit. Una policia de caràcter federal, que es preocupi dels afers que afectin a tot l'estat, ja que la seguretat ciutadana ha de ser controlada per policia autonòmica, com els Mossos d'Escuadra, l'Ertzaina, la Policia Foral de Navarra o les altres policies que s'haurien de crear.
No pot ser que en ple segle XXI l'exercit encara estigui marcant l'agenda del govern. La desmilitarització de la Guardia Civil també ens ajudarà a superar estructures heredades de fa masses anys i amb una concepcióó molt allunyada de la societat actual.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Oriol, poso un link al teu bloc des del meu post sobre en Grissom. Una abraçada.