divendres, de novembre 18, 2005

La veu de la JSC

Direu que sóc un pesat, que no tinc arguments ni res nou a dir, però penso que si hi ha algú més sabi que tu l'has d'escoltar i intentar difondre el seu missatge. He fet aquest blog personal per expressar les meves idees, però no cal que siguin únicament idees pensades exclusivament per mi. Penso que també demostro la meva opinió ensenyant quin són els meus referents. Això ho fa tothom, sempre es recomana un aarticle que un s'ha llegit al diari, o va a veure una pel·licula perquè una determinada persona diu que li ha agradat.
Per això us vull parlar d'en Víctor Francos, el Primer Secretrari de la Joventut Socialista de Catalunya. Com bon jove i socialista també s'ha apunta a la falera dels blogs personals. A la foto el podeu veure el dia que jo el vaig coneixer, que va ser el dia de la constitució de l'agrupació de la JSC d'Argentona, el 10 de desembre de 2004. Vaig pensar que era tot un honor que el primer secretari vingués a la constitució d'una petita agrupació com la d'Argentona. Però el que he pogut comprovar a posteriori és que realment és un líder que es mou, que li agrada anar a coneixer la seva militància.
En Víctor porta molt de temps militant tant al partit com a la JSC, i per tant coneix molt bé com va tot aquest món. En aquest any escàs que porto a l'organització he après molt d'ell. M'ha fet reflexionar molt i sempre em dona un punt de vista amb un plus. Des del primer dia que el vaig veure al Casal de Joves d'Argentona, fent un petit discurs de perquè s'havia de votar SÍ a referendum de la Constitució Europea, fins el dissabte passat durant l'Assamblea Extraordinaria de la JSC Maresme (article del diumenge 13), on ens va fer una reflexió sobre l'església i la manifestació que hi havia en aquell moment (la reflexió li va servir de base a en Javi per fer aquest article), en Victor m'ha sabut transmetre clarament un missatge d'igualtat, llibertat i justicia social. Precisament els valors que defensa la JSC. I per això penso que en Víctor és un gran Primer Secretari.

Ja que parlo de la veu de la JSC, vull posar una nota de premsa emesa per la JSC el passat dimecres 16 de novembre. La nota es va fer pública en una roda de premsa realiza per en Paco Aranda, Secretari d'Organització de la JSC que també vaig coneixer a la constitució de l'agrupació d'Argentona (Paco Aranda a la dreta i Ferran Poca, gerent de la JSC, a l'esquerra). Tot Quijote necessita els seu Sancho Panza, o tot Astèrix el seu Obèlix. Sigui com sigui, en Paco és el complement perfecte per en Víctor. Llegiu-los, que segur que n'aprendreu molt.


La JSC ha exigit a l'església i al PP el cessament de la campanya anticatalanista

A la Joventut Socialista de Catalunya ens sentim catalans i part d’una nació, amb una clara vocació catalanista i d’esquerres, que treballa per una Espanya federal, per una nació de nacions. Per això ens estimem també els altres pobles d’Espanya.
Daltres, que s’anomenen espanyols, i que més que defensar-la l’estan perjudicant, no poden dir el mateix, bàsicament per què no s’estimen una part d’Espanya. No s’estimen Catalunya ni els catalans. Qui divideix Espanya i genera confrontació en la seva societat no pot dir que la defensa, més aviat la perjudica i molt.
Per això defensem el nou Estatut que doni l’impuls necessari per Catalunya i la vitalitat d’una Constitució que es pot modificar. Molts dels que no hi varen estar d’acord amb aquesta Constitució, ara ens volen fer creure el contrari.
No entenem què feien el Partit Popular i l’església encapçalant les manifestacions contra la llei d’aprovació dels matrimonis homosexuals i no van encapçalar les manifestacions contra la guerra d’Iraq.
No entenem tampoc què feien encapçalant la manifestació contra la LOE, contra una llei que no ataca la llibertat d’opció religiosa a les escoles.
Com es que l’església catòlica permet que determinats periodistes com Federico Jiménez Losantos puguin dir cada dia als seus programes tantes mentides, manipulacions i insults, tot això des de la cadena radiofònica propietat de la Conferència Episcopal.
La JSC recolza els plantejaments del govern de ZP i l’anima a continuar en la seva política progressista i de més drets, encara que això suposi la crítica de certs sectors històricament privilegiats per altres règims no democràtics.
La JSC, respecta la llibertat de creença, i respecta la democràcia i les institucions que ens hem atorgat.
La JSC denuncia la campanya anticatalana, d’apologia de l’odi, de falsedat i de violència verbal que estem patint des de les freqüències de l’emissora episcopal.
La JSC demana a tots i totes els/les ciutadans/nes, ja siguin creients catòlics, d’una altra confessió, o no creients, que denunciïn la campanya anticatalana i es retorni la discrepància política dintre dels marges del respecte, la convivència i el diàleg. Uns ideals, uns valors, ètica per alguns o moral per d’altres, que no s’allunyen massa de l’arrel cristina.


Joventut Socialista de Catalunya
Àrea de Comunicació

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pelota!!!

Oriol Vaquer ha dit...

Pilota no. Només posiciono.

A veure si també ho fas tu, i dius qui ets.

Salut i República