dimecres, de novembre 02, 2005

"Unión y libertad, esto es federalismo"

Començo aquest article parafrasejant Manuela de Madre, que avui ha fet un dels millors discursos del dia. Ella ha sabut utilitzar el factor més emotiu, ja que no se la pot acusar ni de nacionalista catalana ni de nacionalista espanyola. Ni me echarán de España por defender Cataluña ni me echarán de Cataluña por defender la unidad de España. És la millor forma de deixar sense arguments els discursos excloents que hi ha tant des de Catalunya com des de la resta d'Espanya.
Perquè tot aquest soroll sobre el tema identitari que fa el PP és només el recurs fàcil per atemorir a la resta dels espanyols i fer que els nacionalisme victimista català tregui pit dient: "Ens tenen por". Utilitzen aquest discurs visceral i patriòtic per tocar la fibra sensible de la gent. Ja ho ha dit en Josu Erkoreka (PNB) a l'inici de la seva intervenció. El PP ha utilitzat els mateixos arguments que el dia del debat del Pla Ibarretxe. Expliquen històries de l'home del sac.
El que realment importa al PP i a tota la caverna mediàtica és que aquest Estatut és realment d'esquerres. Entre la desmembració i a balcanització d'Espanya també diuen que aquest Estatut és molt "intervencionista". Això per persones de caire ultraliberal és un gran insult. Com sempre l'important és la pela.
Amb el nou sistema de finançament, els catalans volem tornar a ser el motor d'Espanya i d'Europa. Però per ser motor necessitem combustible. I aquest combustible és un bon finançament. Si continuem escanyats com fins ara, anant repartint solidaritat, arribarà un moment que ens ofeguerem. Per tant no només volem un nou finançament per progressar nosaltres sinó per continuar repartint solidaritat, i fer que no tan sols Catalunya sigui un motor d'Espanya, sinó que Espanya sigui un motor d'Europa, sobretot ara amb el repte de l'Europa dels 25.
I què vol dir que Catalunya torni a ser motor d'Espanya? Doncs que Madrid deixarà de ser el focus principal de negoci. Ja no tindran ni en Cortina, ni l'Alierta, ni en Florentino Pérez, ni Doña Espe. Ja vam veure que van fer molt més merder per l'OPA de Gas Natural a Endesa (van dir que era un cop d'estat empresarial) que no pas pel fet de dir "nació" a Catalunya (només van dir que era inconstitucional).

Salut i República

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.