dimecres, de novembre 23, 2005

RAC-1 = Radio Associació de Convergència

Cada cop ho tinc més clar. RAC-1 (Grup Godó: La Vanguardia) és l'organ propagandístic de Convergència. Només cal escoltar les tertúlies del matí del programa "El món a RAC-1, amb Xavier Bosch", titulades "El perquè de tot plegat". Ahir dimarts van parlar de la conferència (dret a triar=liberalisme) que va fer l'Artur Mas el dilluns a la nit. Va ser el tema de conversa de molta part de la tertúlia, anar dient lo bé que ho havia fet i defensant el seu discurs. Fins aquí cap problema, en principi, cadascú és lliure d'opinar. La qüestió és que el cap de setmana passat el PSC va fer la seva IV Conferència Nacional "Vells i nous drets en l'Estat del Benestar" (intervencions de Marina Geli, Joaquim Nadal i Miquel Iceta), on TOT el partit va debatre sobre els reptes del nou model d'Estat del Benestar (i resalto el tot en contarposició al discurs que va fer l'Artur Mas, únicament el líder, com acostuma a passar amb un partit presidencialista com Convergència), i a la tertúlia del dilluns al matí no se'n va parlar, i això que després es va entrevistar el Secretari de Programes i Conferències Nacionals del PSC, l'Ernest Maragall, per parlar, però, sobretot de la seva relació amb ERC dins el govern.
I el fet que m'ha impulsat a escriure aquest article és que durant la tertúlia d'avui dimecres en Xavier Bosch s'ho ha fet venir bé en un moment que s'ha parlat de Finlàndia, quan s'ha dit que el seu president es va agafar una setmana de baixa per paternitat, per "recordar-nos" que l'Artur Mas, en la seva conferència de l'altre dia, ja va defensar el model educatiu finès. Ho he trobat descaradíssim.
La llastima és que el model educatiu del govern de Convergència en el qual l'Artur Mas era el Conseller en Cap era totalment oposat al model escandinau, començant pel la presió fiscal que tenen aquests països. Ja n'estic fart que la dreta espanyola i catalana vagi parlant que s'han de retallar les inversions en l'Estat del Benestar, agafant com a escusa els països del nord d'Europa. Doncs a mi que em "retallin" fins arribar al nivell de Suècia!! Perquè si ells passaran de gastar el 60% d'inversió pública en serveis socials al 50%, nosaltres estem tan sols al 30%.
Però l'emisora prefereix no parlar massa de política seriosament, a veure si al final se'ls veurà el llautó. Prefereixen parlar de l'assamblea general de la FIRS, per veure si la selecció catalana de hoquei patins pot competir oficialment. Però això segur que no ens permetrà als catalans tenir una bona educació, una sanitat pública de qualitat, autopistes sense peatge, trens que vagin ràpids, pensions i barris dignes. No és res més que PANEM ET CIRCEM.

12 comentaris:

Joan Safont ha dit...

"Prefereixen parlar de l'assamblea general de la FIRS, per veure si la selecció catalana de hoquei patins pot competir oficialment. Però això segur que no ens permetrà als catalans tenir una bona educació, una sanitat pública de qualitat, autopistes sense peatge, trens que vagin ràpids, pensions i barris dignes. No és res més que PANEM ET CIRCEM."

No creus que és demagògica aquesta frase? Et recordo que el President va fer escala a Macao per poder assistir a la final del Mundial B. Suposo que si parlem del Barça, també diràs que "el futbol és l'opi del poble, no?". Potser estàs molt politzat, però jo també gaudeixo amb l'esport, i hauria gaudit molt tenint una selecció que em representés pel món amb dignitat nacional.
Tampoc comparteixo totalment aquesta simplificació sobre RAC1, sincerament creus que en Clapés és convergent? O potser és una víctima de la sra. Minobis i la seva androfòbia?

No seré jo qui defensi Convergència, que es defensi sola, però no calen aquestes demostracions d'odi.

Oriol Vaquer ha dit...

Joan,

No crec que la frase sigui gens demagògica. Segurament sí que una simplificació.

El President no tenia l'intenció d'anar a Macao, però si ja s'havien fet la foto en Mas i en Carod-Rovira, com que ell estava per allà, no es podia quedar sense. I segurament per culpa de tot el que es va muntar al voltant d'aquella visita, sobretot pels mitjans catalans, va ser quan el govern espanyol va decidir anar tant en contra del reconeixement de la selecció catalana. Amb el tema de les seleccions esportives catalanes crec que també hi ha molta demagògia des d'aquí. Mentre continuem formant part de les federacions espanyoles i continuem jugant les lligues espanyoles, no tenim res a fer. Sempre es posa l'exemple d'Anglaterra i Escocia. El Manchester United juga a la mateixa lliga que el Celtic de Glasgow? Un dia en vull parlar amb més calma en un article.

No crec que en Toni Clapés sigui convergent. Ja fa anys que l'escolto cada tarda. Però jo parlava de les tertúlies polítiques del matí a primera hora, quan és l'horari de màxima audiència de les radios, i quan es marca la tendència política del mitjà. O es que no associem tots COPE amb Jimenez Losantos, Catalunya Radio amb Antoni Bassas, Punto Radio amb Luís del Olmo, i SER antigament amb Iñaki Gabilondo i ara amb Carles Francino, i tots en sabem la parcialitat?

La senyora Minobis ja no hi és. Això demostra la seva gestió.

Aquest article té tant d'odi com els que tens tu criticant altres partits polítics.

Salut i República

Pedro ha dit...

Jaja, quina intransigència tan gran nano, has quedat retratat. És sorprenent que et fiquis amb una ràdio privada i la deixis verda (ara resultarà que el senyor Godó no pot fer el que vol amb els seus diners), quan ComRàdio la paguem tots i és descaradament socialistas. Sorprèn que no parlis de cap altre programa de RAC1, doncs potser és veuria la falsedat de la teva afirmació.
Em sembla molt bé que critiquis RAC1, però hi ha una cosa que es diu arbitarietat, ficar-se tant amb RAC1 i no rcordar que el PSC va posar una directora com Minobis a Catalunya Ràdio és sectari. Les coses s'han de justificar i jo t'ho he justificat, Bosch potser és tirant a convegent (jo crec que està a mig camí entre CiU i ERC) però és clar, ara em diràs que el Gabilondo i el Francino (de qui curiosament no parles) no són del PSOE.

Oriol Vaquer ha dit...

Has llegit bé la meva resposta del comentari d'en Joan Safont?
Jo l'únic que feia és dir clarament què en penso, igual que tu vas fer amb anterioritat en el teu blog. I jo també t'he justificat el perquè penso així.

Salut i República

Pedro ha dit...

I tu t'has escoltat alguna tertúlia del bosch a part de la citada? Et sonen Gemma Calvet, Ernest Folch o Manuel Cuyàs?Tots ells són tertulians d'en Bosch.
Evidentment el Bosch no parla dels consells nacionals de CDC, per això no va parlar d'aquest acte que dius del PSC. En Bosch va entrevistar en Maragall i li donar tota la importància que es mereix.
RAC1 ha parlat tant de la selecció catalana de hoquey com Catalunya ràdio, per tant no siguis parcial i comenta a tothom igual.
No trobo just que et queixis de coses com aquestes que fan TOTES la ràdios.
Si el cap de l'oposició fa una conferència i presenta la seva alternativa de govern el que seria greu seria que no s'en parlés.
Jo el que vull és que et queixis com em queixo de la poca pluralitat que hi ha a TV3, que és un lloc públic on els teus són molt ben reprsentats.
En canvi tu vas queixante que hi ha ràdios privades no prou plurals, quan RAC1 no la paguem tots i a sobre posa tertulians socialistes que tu fas veure que no existeixen.

Oriol Vaquer ha dit...

Pedro,
Molts dies escolto les tertulies de RAC1, alternant amb les de Catalunya Radio.
Només deia que aquell dia, dos dies després de la seva conferència, va ser molt descarat parlar de l'Artur Mas quan no venia al cas, en aquell moment concret que ho va dir en Bosch. Si el dia després de fer la conferència se'n parla i li llepen el cul en José Antic i en Joan Oliver, trobo molt bé i necessari que se'n parli i entenc que havent-hi aquests tertulians se li fagi tant la pilota.
Com ja he dit, TOTS els mitjans de comunicació escombren cap a casa. I a la CCRTV escombrar cap a casa és encara cap a CiU. Perquè ara no es vol influir en la línia editorial del mitjà, i es deixa que siguin els propis periodistes els qui ho marquin. Però la majoria de periodistes de la corporació els va posar CiU. Això no m'ho pots negar.
La línia editorial de l'emisora es marca a partir del directors dels programes. Si fem la lista de tertulians i de les seves tendències, els socialistes, o millor dit el tripartit no en surt massa afavorit. I per sort aquí a Catalunya sempre hi haurà pluralitat als mitjans de comunicació. Ja sé que això no és la COPE, ni molt menys.
I això que d'en Manel Cuyàs no sé d'on ho treus, perquè deu ni do la canya que ens fot al Punt Maresme. Amb amics com aquests no necessitem enemics.
Repeteixo, no em queixo que l'emisora sigui poc plural o d'una tendència política, només ho constato i dono la meva opinió públicament, igual que tu ho vas fer amb un article a favor fa cosa d'un mes. Tu en vas fer un en un sentit i jo l'he fet en l'altre sentit, i així hem pogut debatre sobre aquest tema. Res més. Així de sencill.

Salut i República

Pedro ha dit...

Quina llàstima que les coses caiguin pel seu propi pes. Evidentment que si governa CiU els periodistes els posa CiU, però els posa de manera independent, és per això que ara que manen els teus (els bons) el periodista insigne de CiU senyor Carles Francino se n'ha anat a la SER, ràdio molt més socialista que no pas RAC1 convergent. Imagina't, CiU posava periodistes sociates en prime time al telenotícies. T'imagines un periodista convergent a la COM. JAJA, impossible. Sé que costa, però has d'admetre que a TV3 hi ha de tot com demostro en el meu post sobre l'infame programa socialista que feia la Barceló.
Jo feia una alabança de RAC1 perquè ja era hora que una ràdio privada en català funcionés. No trobes? O prefereixes ràdios públiques com la COM amb molt més pressupost i molta menys audiència?
Que UN dia hi hagués dos tertulians que parlessin bé del Mas no vol dir que la ràdio sigui convergent. Si fem una anàlisi seriós veuràs que la CCRTV (amb programes com el Cuní, Àgora o 180 graus, gens convergents) és molt plural i que el desembracament de periodistes socialistes i gens imparcials ha començat amb Joan Barril.

Pedro ha dit...

Del comentari que m'has fet tens raó en tot, no te la puc treure en res, però m'agradaria que apliquessis el mateix barem quan parles de mitjans afins al PSC i que admetessis que TV3 té locutors i programes molt socialistes (com en Francino, ara a la SER) que desmenteixen que la CCRTV sigui convergent.

Pedro ha dit...

Ah, i que RAC1 és el model de ràdio a seguir, en el sentit que s'utofinança, a deiferència de la COM, on hi aboquen els meus calers (a RAC1 no hi ha ni un duro teu Oriol) i té molts menys audiència.

Oriol Vaquer ha dit...

Jo crec que RAC1 ha sabut apostar per uns bons professionals i programes de qualitat. Això és el qe l'ha fet funcionar. Per mi en Barril és molt bon periodista però no servia per les 7 del matí, quan necessites una mica de ritme per despertar-te.

Salut i República

Pedro ha dit...

Bé, jo només volia deixar clar que no pot ser que a la que surti un periodista una mica nacionalista ja correu a posar-li la llufa i en canvi als periodistes obertament del vostre partit (Francino, Gabilondo) no els critiqueu mai.

Anònim ha dit...

Penso exactament igual que tu, i em fa ràbia perqè ells diuen que son neutres i tal i bé son una sucursal de CiU. Es normal que cadascú tingui els seus principis i tal, pero home tan descaradament no se si val la pena ser tant tendencios. El bosch es infumable. desde fa temps no escolto no al jordi Basté ( que l' escoltava desde catalunya radio )

en fi no vull avocar merda, pero crec q es prou obvi.

Salut i endavant