divendres, de setembre 08, 2006

Atac feixista a la llibertat d’expressió per part de Ruiz-Gallardón

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) denuncia l’acte feixista i repressiu de l’alcalde de Madrid l’excel·lentissim Sr. Ruiz-Gallardón al censurar, al mes pur estil franquista, l’obra “Lorca eran todos” del director Pepe Rubianes. La JSC considera un atac intolerable a la llibertat d’expressió i exigeix una disculpa oficial per part del mateix alcalde i que es depurin responsabilitats dins de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

De la mateixa manera la JSC denuncia la campanya de persecució a la que el actor i director Pepe Rubianes ha estat sotmès durant els últims mesos per medis de comunicació com la COPE i ABC, veritables culpables del clima de persecució i repressió al qual han estat sotmesos, en l’últim any, actors i directors de teatre com Leo Bassi, Íñigo Ramírez o el mateix Rubianes. Per això, manifestem públicament el nostre recolzament a l’actor Pepe Rubianes, a la seva obra i a la seva companyia. Així com també a l’actual director del Teatro Español (Mario Gas) el qual ha estat sotmès a pressions polítiques intolerables en qualsevol Estat democràtic.

Finalment, demanem a tota la ciutadania que assisteixi a actes i concentracions que, durant els propers dies, demostrin la repulsa cap a la decisió presa per l’Ajuntament de Madrid i la CCAA de Madrid.

--------------------------------------

LA JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA DAVANT D’UN ACTE DE TRENCAMENT DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

En tots els cinemes de l’Estat podem veure una pel·lícula que ens passeja per una de les èpoques més retrògrades i més negres de la història del nostre país. Una Espanya,i més concretament la seva capital, que es degradava per l’obscura mà de la Santa Inquisició i on la llibertat d’expressió estava castigada, entre moltes d’altres coses. Només podies pensar el que et manaven pensar.

Malauradament, avui, hem pogut veure com aquesta ciutat de Madrid on conviuen l’espassa del Capità Alatriste i els versos de Quevedo, ara a ple segle XXI, ens és més propera que mai i no estrictament des d’un format cinematogràfic o literari, sinó des de la presa de decisions polítiques.

Una altre art, el teatre, ha estat censurat a Madrid de la ma de Ruiz Gallardón. Alcalde d’un govern que si més no, en aquest cas, no té res que envejar a la Ciutat de Madrid de Felip IV i de la Santa Inquisició.

L’Alcalde de Madrid, Sr. Ruiz Gallardón, seguint les actuacions habituals en la pràctica política del Partit Polític al qual pertany, a tret fora de la programació una obra del actor, director i productor teatral, Pepe Rubianes, que estava dins de la Programació del Teatre Espanyol, propietat pública, impedint que pogués estrenar-se el proper dia 19 de Setembre.

Sens dubte, aquesta és una actitud sense precedents a l’època democràtica i que trenca amb un dels principals drets fonamentals de la Constitució Espanyola que és el Dret i la Llibertat d’Expressió. Hem de recordar que els mateixos que han censurat un aspecte cultural i, que treu un dels principals aspectes democràtics dels ciutadans/es espanyol/es, han estat escollits d’una forma democràtica, i que si ara no accepten aquest fet, hauran de dimitir.

És per aquest fet que, des de la Joventut Socialista de Catalunya manifestem:
  • Volem expressar el nostre recolzament a l’actor, director i productor teatral, Pepe Rubianes, i a tota la seva companyia davant d’aquest fet condemnable.
  • Rebutgem l’actitud del Govern Municipal i Autonòmic de Madrid, per la seva actitud preponent, arrogant i discriminatòria amb tot allò que no comparteixen. Això ha incorregut en la vulneració de drets i llibertats bàsiques de les persones.
  • Exigim la dimissió de la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Madrid i de l’Alcalde de l’Ajuntament de Madrid i del Vicepresident primer i portaveu del govern de la CCAA de Madrid, per vulnerar un dels drets bàsics garantits clarament per la Constitució Espanyola, com és el de la Llibertat d’Expressió, dret inherent a qualsevol persona pel sol fet de ser-ho.
  • Exigim la rectificació automàtica de totes les paraules i declaracions en contra del Productor Pepe Rubianes, així com la introducció de l’obra “Lorca somos todos” en el marc que estava previst.
  • Manifestem el nostre recolzament i la nostra solidaritat amb el poble de Madrid i, especialment amb aquells i aquelles que s’han vist privats de veure l’Obra per la decisió de la dreta que governa les Institucions de Madrid.
  • Manifestem també el nostre recolzament a l’actual director del Teatre Español (Mario Gas) el qual ha hagut d’arribar a plantejar la seva dimissió per l’actitud duta a terme per l’Ajuntament de Madrid, lamentant en tot moment l’absència de l’Obra.
  • Demanem a tota la ciutadania que assisteixi a actes culturals durant els propers dies, que demostri la repulsa cap a l’Ajuntament de Madrid i la CCAA de Madrid, per la seva actitud dictatorial.
  • Demanem als diferents organismes de la societat espanyola, institucions, agents socials i ciutadania en general mobilitzacions rebutjant aquest fet, que tant s’assembla a un dels punts negres de la història recent d’Espanya.

Avui perd la cultura, el teatre, la democràcia i la Llibertat.


Joventut Socialista de Catalunya

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No ha sido pequeña la polémica desatada por el Ayuntamiento de Madrid al contratar nada más y nada menos que para el Teatro Español -subvencionado con dinero público- a un tipejo que se autodenomina cómico, pero que para hacer reír al personal tiene que decir -en este caso, en la televisión catalana- cosas como estas:

que se vaya a la mierda la puta España
que se metan a España por el puto culo
a mí la unidad de España me suda la polla por delante y por detrás ...

En definitiva, el tal Rubianes, una especie de aprendiz de guionista de telebasura -eso sí, de telebasura versión nacionalista-, aprovechándose de la coyuntura que se vive en Cataluña se hace el machote porque sabe que será sacado a hombros del programa de televisión.

Y la gente, por supuesto, se moría de risa.

Claro que eso no lo dice en Madrid, ni en Santander, ni en Sevilla, ni siquiera en Valencia.

Eso lo dice en TV3, para individuos de su mismo nivel y forma de pensar.

Lo más curioso del caso, es que una vez despedido el tiparraco del Teatro Nacional, empiezan ahora en Cataluña con la matraca de que si censura, de que si fascismo, de que si no sé qué.

Por ejemplo, la Junta del Colegio de Directores de Cine de Cataluña, una de esas cientos de ridículas instituciones culturales que existen en esta región, únicamente creadas para hacer país, y vivir a lo grande de las subvenciones que se reparten entre ellos los nacionalistas, piden que se erradique la censura institucional en el mundo de la cultura.

Desde luego, en manifestaciones como estas queda bien patente que la cultura en Cataluña no es otra cosa que un chupar del bote con la excusa del nacionalismo, y que está a años luz del ambiente cultural de Madrid, infinitamente por delante de la capital catalana en todos los sentidos.

Barcelona es una ciudad internacional, pero en el aspecto cultural -y en el educativo- es un pueblucho. Por muchas iniciativas como el Forum que pretendan dar otra imagen en el exterior, y que no serán las que la saquen a esta tierra del ombliguismo y del analfabetismo nacionalista.

Pero todos aquellos nacionalistas que ahora hablan de censura -y que son los mayores censores, pues no tienen otro pito que tocar-, deberían ponerse en la piel del otro -lo cual es totalmente imposible, pues el nacionalismo victimista se fundamenta en un narcisismo llorica-. Por ejemplo, señores que defienden a Rubianes, dígannos qué pensarían de un autor o cómico español que dijera en la televisión española en horario de máxima audiencia:

que se vaya a la mierda la puta Cataluña
que se metan a Cataluña por el puto culo
a mí la independencia de Cataluña me suda la polla por delante y por detrás ...

¿Seguro que lo contratarían para la próxima temporada del Teatro Nacional de Cataluña, o para que haga unas piruetas bailando unas sardanas en la Diada?

¿A que sí?

Pues lamento decirles que no. No lo contratarían. Más bien al contrario, lo apalearían, como se hace aquí con quien discrepa -aunque sea levemente- de la construcción nacional.

Porque aquí, los que más triunfan son los que insultan a España o los etarras que dan conferencias en las universidades catalanas. Ese es el secreto del éxito y el ambiente cultural y académico más reconocido y respetado.

Respecto a Rubianes, ojalá que su carrera esté acabada en todo el territorio español hasta el fin de los tiempos, aunque siempre le quedará Cataluña para seguir haciéndose el gracioso y poder llenarse los bolsillos practicando un estilo de humor irrespetuoso con las personas, rupturista y xenófobo.

Oriol Vaquer ha dit...

A mí también me suda la polla la independencia de Cataluña. Yo tampoco soporto a los nacionalistas. Pero para mi es tan nacionalista uno que pide la independencia de Cataluña como quien considera España simplemente castellana, sin considerar las otras nacioes que existimos, ni las otras lenguas o culturas. Quien se rasga las vestiduras cuando se critica la unidad de España és tan integrista y tan fascista como un etarra. Ya se nota cuando consideras ridiculas nuestras instituciones.
A Rubianes se le fué la lengua en TV3, pero después pidio disculpas y matizó sus declaraciones. Pero claro, como la ultraderecha española no escucha nunca, siempre dispara y después pregunta, se le crucifica, nunca mejor dicho, ya que generalmente también son integristas religiosos.
Y sobretodo lo que no se podía soportat es que se hablara en Madrid de García Lorca, un referente cultural de la España vencida en la Guerra Civil.
La ignorancia lleva al radicalismo y al fascismo. Eso es lo que eres, un ignorante. No tienes ni idea de qué es Cataluña. Si lo único que estas repitiendo son las consignas de un anticatalanista como Jiménez Losantos. Como dice el dicho: A palabras necias, oídos sordos.

Por cierto, ya podria dar la cara y decirme quien eres. En mi pueblo a eso se le llama ser un covarde.

Salud y República (la española)