dilluns, de setembre 25, 2006

Enquestes

Aquests dies van sortint moltes enquestes en relació amb les eleccions al Parlament de Catalunya de l'1 de novembre. Prenent com a punt de partida que les enquestes mai indiquen el resultat de les eleccions, sí que sereixen per mirar tendències.
La última enquesta que he vist és el Racòmetre de RAC-1 (grup Godó, ja sabem de quin peu calcen). Diu l'enquesta que CiU i ICV pujen i el PSC, ERC i el PP baixen. Aquesta és la tònica que reflecteixen la majoria d'enquestes. Però el que s'ha de veure és el trsvàs de vots, que geeralment és allò important en unes eleccions.
CiU puja tot allò que baixa el PP i ERC. O sigui, que CiU puja gràcies a la dreta i al nacionalisme. Per tan ja sabem que qui vota CiU no vol polítiques socials, sinó que simplement l'interesa marejar la perdiu amb el discurs identitari, que no aporta res de positiu per a les persones, per, mentre estant, anar retallant l'Estat del Benestar i afavorir els seus amics, com ja hem vist amb el cas Treball o com els consellers dels governs on hi era l'Artur Mas aconsellaven mafies ruses enlloc de millorar l'educació o la sanitat pública, per no parlar de no voler saber res de reformar l'Estatut o callar vergonyosament amb el tema de l'aeroport del Prat.
Per tant, ja sabem què és el que vol CiU i quin seran els seus aliats per aconseguir-ho, la dreta.